grb sjenice - sjenica grb

Dopuna naredbi Štaba za vanredne situacije 18.03.2020.

Hronika, Opstina Sjenica, Politika, Sjenica vesti, Video

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja u Republici Srbiji, 17.03.2020. godine zasijedao je Štab za vanredne situacije opštine Sjenica. Na zasedanju su donesen odluke iz dijela nadležnosti lokalne samouprave, u smislu naredbi i instrukcija koje za cilj imaju sprječavanje, suzbijanje i gašenje epidemije K0VlD-19.

– Obustavlja se nastava u svim predškolskim i školskim ustanovama na području Opštine Sjenica.

– Skraćuje se radno vrijeme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića i ostalih ugostiteljskih objekata) od 8 do 20 časova. U ugostiteljskim objektima tokom radnog vremena u zatvorenim prostorijama dozvoljeno je prisustvo najviše pedeset (50) lica.

– Prekidaju se sve manifestacije u sportskim objektima i teretanama.

– Inspekcijskim službama se nalaže pojačana kontrola rada iz svoje nadležnosti, posebno praćenje radnog vremena kao i broja gostiju u zatvorenim objektima.

– Također će se pratiti odnosno ograničavati povećanje cijena osnovnih životnih namirnica.




– Dok traje vanredno stanje biće zatvoreni svi šalteri javnih službi. U cilju objezbeđenja pružanja javnih usluga u sektoru države, odnosno javne uprave, rad sa strankama će se odvijati od 8 do 13 časova.

Čitaj još:  Trka beba u Sjenici - VIDEO

– Formiran je Call – centar u prostorijama opštine Sjenica sa brojem telefona 020 / 740-560, gdje se građani mogu obratiti za informacije ili za potrebnu pomoć, svakog dana u periodu od 7 do 20 časova.

– Preporučuje se republičkim ustanovama i institucijama, kao i svim privrednim subjektima koji posluju na teritoriji Opštine da obezbijede dovoljnu količinu dezinfekcionih sredstava i da redovno preduzimaju mjere i aktivnosti shodno preporukama Ministarstva zdravlja.

– Apel licima starijim od 65 godina da ne izlaze iz svojih domova, odnosno dvorišta. Ukoliko im je potrebna pomoć mogu se obratiti opštinskom call centru u okviru kojeg su organizovane ekipe volontera.

– Službenici Policijske stanice Sjenica vršiće nadzor nad licima koja se nalaze u samoizolaciji. Samoizolacija lica koja dolaze iz najugroženijih područja traje 28 dana, dok lica koja su došla iz drugih zemalja traje 14 dana.




– Rijaset Islamske zajednice Srbije također je donio Odluku o mjerama i ponašanju tokom vanrednog stanja, koje između ostalog podrazumijeva obustavu mektebske nastave i svih skupova vjerskog i kulturnog karaktera. Apeluje se da se umejsto džume-namaza, klanja podne-namaz u kući, kao i ostali dnevni namazi, dok će se dženaze namazi organizovati u što manjem broju.

Čitaj još:  XV književno veče - Muhamed Abdagić Sjenica (VIDEO)

Napomena: U skladu sa razvojem epidemiološke situacije u Republici Srbiji – opštini Sjenica ove instrukcije i kodeks ponašanja su podložne izmjenama, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Predsjednik opštine Sjenica
Hazbo Mujović

Redakcija sajta Sjenica.com

formiran call centar u sjenici - sjenica 18.03.2020. - 1.

formiran call centar u sjenici - sjenica 18.03.2020. - 2

Pogledajte još:

Facebook komentari

Leave a Reply