Muhedin Fijuljanin

Oduzimaju nam graničnu policiju

Opstina Sjenica, Sjenica vesti

Skupština opštine Sjenica zatražiće od državnih organa da ne menjaju sistem uređenja granične policije, koja bi bila dodeljena upravama u Tutinu i Prijepolju.

Skupština opštine Sjenica zatražiće od državnih organa da ne menjaju sistem uređenja granične policije, koja bi bila dodeljena upravama u Tutinu i Prijepolju, prenela je danas RTV Novi Pazar.

Predsednik SO Sjenica, Muhedin Fijuljanin, rekao je da je to urađeno preventivno, zbog nekih informacija koje govore da bi granična policija u Sjenici bila ukinuta i nadležnost bila podeljena na dve opštine – Tutin i Prijepolje.

– Mi smo danas doneli odluku da se obratimo nadležnim državnim organima, direkciji policije i drugima, da se zatraži da ostane sistem uređenja ovakav kakav jeste i da Sjenica ima svoju graničnu policiju. Tražićemo od nadležnih da u okviru svojih akata o sistematizaciji granična policija ostane u Sjenici – rekao je Fijuljanin.




On je podsetio da je ranijih godina iz Sjenice izmešteno sve, te da ta opština nema nadležnost nad šumama, već je to izmešteno u Ivanjicu, a navodi da je ista situacija i sa vodama, kao i policijom.

Čitaj još:  Sjenica tone u masama vode koje se izlivaju iz rijeke 19.01.2023.

– Opština Sjenica je u velikoj meri dovedena u situaciju da ne može da realizuje svoje mnogobrojne aktivnosti. Mi imamo stanje sa putevima gde “Srbija šume” koristi naše puteve, koje mi od našeg skromnog budžeta saniramo, a oni nam ne plaćaju rentu za korišćenje prirodnih bogatstava te naše stanovništvo i opština nemaju ništa od toga – kazao je Fijuljanin.

Čitaj još:  Predškolci Maslačka u poseti ski centru Pašino brdo

– Zalažemo se da opština Sjenica ima svoje nadležnosti, kakve imaju i druge opštine u Srbiji, zaključio je Fijuljanin.

izvor: EPK

Facebook komentari

One thought on “Oduzimaju nam graničnu policiju

Leave a Reply