Senad i Mubera Muhovic - Sjenica - optuzeni za ubistvo Anela Papica

U petak najavljena predaja odbeglih Senada i Mubere

Hronika, Sjenica vesti

Mubera i Senad Muhović, odbegli supružnici koji se sumnjiče za ubistvo Anela Papića 23. juna, najavili su predaju za petak.

Osumnjičeni bračni par, koji je pola sata posle ubistva pobegao iz Srbije na vezi je sa tužilaštvom i policijom, kojima su najavili predaju u petak.

– Oni su se najpre obratili jednoj advokatskoj kancelariji, preko koje su zatim stupili u kontak sa policijom i tužilaštvom sa kojima i dogovaraju predaju – kaže izvor upoznat sa istragom ubistva Papića.

On navodi i da se trenutno dogovara način predaje.

– Za Muberom i Senadom je raspisana poternica i čim se pojave na našem graničnom prelazu, oni će biti uhapšeni. Sada se dogovara o tome gde će se i kada pojaviti, kao i ko će preuzeti njihove dve ćerke sa kojima su i pobegli iz Srbije – kaže naš izvor.

Otac ubijenog Anela, Ahmo Papić kaže da ne zna ništa o najavi predaje Muhovića, ali tvrdi da je siguran da su oni ubice.

– Oni su ubili mog sina, u to sam siguran. Znao sam to u subotu ujutru pre nego što sam pronašao telo svog Anela. Njega nije bilo od petka ujutru, u subotu sam prvo otišao do Muberinih roditelja. Njen otac mi je rekao da su ona i Senad otišli dan ranije za Nemačku. Tada sam znao da su ga ubili i pobegli, a onda sam našao sina ubijenog kamenom. Ako je Senad bio ljut, mogao je kao čovek da ga ubije, da puca u njega na sred ulice, a ne da ga ubiju u šumi kamenom i da ga spale – kaže Ahmo.

Čitaj još:  Sjenica dočekala svojeg šampiona Asmira Kolašinca

Ahmo kaže i da je ljut što su ubice pobegle iz Srbije, umesto da priznaju zločin.

– Ali i da se ne vrate, Senada treba da grize savest celog života – kaže Ahmo.

On kaže i da može samo da pretpostavlja šta se desilo kobnog petka u šumi na putu između njihove i Muberine kuće.

– Ona je imala i druge veze. Da li je njih htela da prikrije pred mužem pričom o Anelu, ne znam. Možda su se našli i da se oproste pred njen odlazak za Nemačku. Oni jesu bili u tajnoj vezi, ali to nije razlog za ovakav zločin. Meni su otkinuli pola srca. Svako ko je poznavao mog sina, na njega nikad ne bi digao ruku. Zato se nadam da će se ubice predati i reći šta se desilo – kaže Ahmo.

On kaže i da, posle uviđaja od policije nije dobio nijednu informaciju o ubicama svog sina.

– Nisam siguran ni da je za njima raspisana poternica Interpola. Da jeste, oni bi do sada bili uhapšeni gde god da se kriju, kaže Ahmo.

Muberin brat: Javili su mi se pre nekoliko dana, ali više ništa o njima ne znamo

Muberin brat Mujo je izjavio da ne zna gde su mu sestra i zet, i da ne zna da li će i kada doći u Srbiju.




– Poslednji put sam se čuo sa Senadom pre nekoliko dana. Rekli su da će doći, ali ih još nema i ne znamo gde su. Nama je samo važno da su deca dobro, a oni kad dođu, nek ispričaju šta se desilo – rekao je Mujo.

Čitaj još:  Ubica iz sela Rasno pucao sebi u glavu!

Anel je ubijen 23. juna, a njegovo telo nađeno je dan kasnije. Forenzičari koji su obavili uviđaj su na mestu zločina pronašli DNK tragove i Mubere i Senada, zbog čega su oboje osumnjičeni za zločin.

Iako se u prvi mah verovalo da je Senad ubica, forenzičari ne isključuju ni mogućnost da je zločin počinila Mubera. Prva istina biće utvrđena tek nakon njihovog hapšenja i saslušanja.

izvor: Blic

Facebook komentari

Leave a Reply