Sjenica - infrastruktura - Danas

Sjenica, Tutin i Novi Pazar dobili sredstva iz programa “Gradimo zajedno”

Opstina Sjenica, Sjenica vesti

Sjenica, Tutin i Novi Pazar dobili sredstva iz programa “Gradimo zajedno”

Za infrastrukturu 43 miliona dinara

Opštine Sjenica, Tutin i grad Novi Pazar od Ministarstva privrede Srbije dobiće oko 43 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije i realizaciju infrastrukturnih projekata. Reč je o projektu “Gradimo zajedno”.

Sjenička opština iz programa “Gradimo zajedno” dobija i oko 3,5 miliona dinara za izgradnju komunalne infrastrukture u Ski-centru “Žare”. Osim ovih sredstava za izgradnju komunalne infrastrukture, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obezbedilo je 250.000 evra za modernizaciju ovog ski-centra. Tim sredstvima će se graditi još jedna trafostanica, osvetljenje ski-staze, uređenje terena i opremanje prostora neophodnih za organizovanje evropskih i svetskih prvenstava u biatlonu i sportskom trčanju.




Novi Pazar dobija više od 28,3 miliona dinara za popravku i uređenje lokalnih puteva i gradskih saobraćajnica, a tutinskoj opštini stiže 2,5 miliona dinara za sanaciju toplovodnih instalacija u osnovnoj školi u selu Delimeđe. Ministarstvo privrede za realizaciju ovih projekata obezbeđuje polovinu sredstava, a druga polovina je obaveza lokalnih samouprava, koje treba da plate i porez na dodatu vrednost.

Čitaj još:  Sjenica dobila Coca-Cola teretanu na otvorenom

U okviru ovog programa, čiji je cilj podsticanje regionalnog i lokalnog razvoja, nadležno ministarstvo je obezbedilo oko 8,6 miliona dinara bespovratnih sredstava, za izradu dokumentacije za realizaciju projekata komunalne infrastrukture u Sjenici i Tutinu. Tutinska opština dobila je 5,1 miliona dinara za izradu dokumentacije za rekonstrukciju Pešterskog vodovoda, dugog 84 kilometra i prostire se od Koničkih vrela u toj opštini do sela na teritoriji Sjenice. Ove dve opštine počele su prvu fazi rekonstrukcije vodovoda, a za posao vredan ukupno 120 miliona dinara obezbedile su po 30 miliona, dok će preostali deo stići iz državne kase.

Čitaj još:  Počeli "Oktobarski dani kulture"

izvor: danas

Facebook komentari

Leave a Reply