Kompletna reprezentacija Srbije koja će nastupati na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u nordijskim sportovima - Sjenica

Sjeničani na Svetskom prvenstvu u Finskoj (Video)

Sjenica vesti, Sport, Video

Kompletna reprezentacija Srbije koja će nastupati na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u nordijskim sportovima koje se održava u Finskoj je iz Sjenice.

Program takmicenja na svetskom provenstu u Finskoj - Nordisjko trcanje - www.Sjenica.com

Svi, izuzev Damira Rastića i Rejhana Šmrkovića će voziti kvalifikacionu trku 21.02. jer nisu ostvarili propisan broj bodova koji bi ih oslobodio kvalifikacija. Ukoliko prođu kvalikacije tog dana godine, voziće i sprint trku narednog dana 23.02.2017. slobodnim stilom.

Što se tiče rezultata Damira Rastića, samo su malim delom vezani za ovo Svetsko prvenstvo i to u delu gde je ostvario prosek bodova ispod 90 na svetskoj rang listi, tako da nema obavezu da startuje kvalifikacionu trku za učešće u ostalim disciplinama koje su u programu ovog takmičenja

Čitaj još:  Ovakvu Sjenicu niko ne želi! (Foto)

Njegovi ovogodišnji rezultati su ga uvrstili među najboljih 300 nordijskih trkača na svetu što je najzahtevnija olimpijska norma koju je naš Olimpijski komitet propisao za učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Pjong Čangu 2018. godine.

Takav rezultat ujedno predstavlja i jednogodišnju normu neophodnu za nastup na svetskim kupovima u nordijskom trčanju.

Ako sve bude išlo po planu i ako u novoj sezoni ostvari odlične rezultate, biće prvi takmičar u istoriji nordijskog trčanja u Srbiji koji je nastupao na svetskim kupovima u pomenutoj disciplini.

Držimo vam palčeve momci!

Čitaj još:  Mehu Ugljaninu zapaljeno imanje (Video)

Redakcija Sjenica.com
Snimatelj: Ramo Tahirović

Facebook komentari

Leave a Reply