jelici - deda tomislav i svetlana sa decom na rucku - www.sjenica.com

KONAČNO: Struja stiže Jelićima u Janturine (Slike)

Humano, Opstina Sjenica, Pešter, Sjenica vesti, Slike

AKCIJA NOVOSTI: Svetlo će obasjati porodicu Jelić

Mnogočlana porodica sa Peštera, koja još živi uz petrolejku, zahvalna našem listu. Svetlana Jelić, majka šestoro dece: Nadam se rešenju problema. Opština Sjenica će pomoći EPS da konačno dovede struju

Sa puno nade i pomalo strepnje očekujemo ishod akcije koju vode “Novosti” za konačno “osvetljenje” našeg domaćinstva. Ovoga puta naša očekivanja su opravdana i realna, jer su o mraku u kome godinama živimo upoznati i čelnici EPS-a koji su, kako smo obavešteni, izrazili spremnost da nam pomognu. Čak se, kažu, angažovala i ambasada Crne Gore. Strahujemo zbog lošeg iskustva koje imamo iz ranijih godina i svih obećanja koja smo dobijali, a nijedno se nije ostvarilo.

Ovo ističe Svetlana Jelić, supruga Darka Jelića i snaja starine Tomislava Jelića, glave porodice Jelić iz zaseoka Janturine na Pešteru, koja još nema struju i čije šestoro dece raste u mraku.




– Nije tačno da je granica Srbije i Crne Gore, koja navodno prolazi kroz naše imanje, smetnja da dobijemo struju, ako smo i na samoj granici, neka nam svetlo dovedu do te zamišljene i još neobeležene linije, a mi ćemo, ako Crna Gora bude pravila problem, a nadamo se da neće, lako tih trideset ili pedeset metara premostiti kablom. Kad god bi u Sjenici hteli da nađu razlog da nam ne reše problem, potezali su tu granicu – kaže Svetlana.

Čitaj još:  Požar u Karajukića Bunarima

– Ako u EPS-u bude dobre volje, a trebalo bi da je ima, jer šestoro malih Jelića zaslužuje da raste kao i druga deca, granica nije nikakav problem. Mi iz opštine Sjenica nudimo da iskopamo rupe za svih 25-26 električnih stubova, “probijemo trasu” i našom mehanizacijom pomognemo sve druge radove. Ne mora sve to da košta 18.000 evra, koliko je predviđeno elaboratom sjeničke elektrodistribucije, sve se može završiti sa mnogo manje para – kaže Mića Kaličanin, zamenik predsednika Opštine Sjenica, koji je i ranije pomagao porodici Jelić.

– Ako struja stigne do te famozne granice, ja ću je lično, sa našom ekipom iz Sjenice prebaciti u dom Jelića – ističe Kaličanin.

jelici - deca sa ocem idu u skolu na konju - www.sjenica.com
Jelići – Deca sa ocem idu u školu na konju

POMOĆ
Dok su Darko i Svetlana imali troje dece, sinove: Mića, Miloša i Marka, Marija Šerifović im je poslala udobne ležajeve (koje je sama lično izabrala i svojim kombijem poslala na Pešter) na kojima dečaci i danas spavaju i uče. Mada Jelići nisu sirotinja i imaju puno stoke, pomogli su im i drugi dobri ljudi, pa su kupili mali generator za struju koji se, nažalost, brzo pokvario. Bilo je i predloga dobrotvora iz dijaspore da im pošalju veliki generator koji bi im pokrenuo sve uređaje, ali se ispostavilo da oni ne bi mogli da obezbede gorivo.

Čitaj još:  Biatlonac iz Sjenice u tri dana, u dva sporta, osvojio dva zlata i bronzu
Jelici - Domacinstvo Jelica nalazi se na granici Srbije i Crne Gore - www.Sjenica.com.jpg
Jelići – Domaćinstvo Jelića nalazi se na granici Srbije i Crne Gore

 

MI SMO DRŽAVLjANI SRBIJE
– Mi smo građani i državljani Srbije, plaćamo porez Srbiji, glasamo u Srbiji. Na poslednjim izborima glasali smo u sjeničkoj mesnoj zajednici Bare, naše imanje uvedeno je u katastarske knjige Opštine Sjenica, ne znam otkud sad taj problem sa granicom – pita se ova hrabra majka koja decu (bliznakinje Marija i Marijana rođene su pre dva meseca) hrani i oblači u mraku, a pošto nemaju vodu i veš- mašinu, sve mora da pere na ruke.

Novosti

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “KONAČNO: Struja stiže Jelićima u Janturine (Slike)

Leave a Reply