Velike stete od poplava - Novi Pazar - Mart 2016 (Tanjug)

Svetski a naš: Humanitarac Sanel Turković

Dijaspora, Sjenica vesti

Ovako je pisalo u današnjem izdanju frankfurtskih “Vesti” o našem sugrađaninu Sanelu Turkoviću:

Velike stete od poplava - Novi Pazar - Mart 2016 (Tanjug)
Velike štete od poplava – Novi Pazar – Mart 2016 (Tanjug)

Prva pomoć za poplavljene

Za stalne čitaoce “Vesti” ime 35-godišnjeg Sanela Turkovića, inspektora kriminalističke policije iz Frankfurta na Majni, rodom iz Sandžaka u Srbiji, nije nepoznato.

Sigurno će se mnogi setiti da je ovaj mladi čovek bio 2012. godine organizator velike akcije da se kupi bager kojim će se održavati prohodnim ceste do pešterskih sela, zimi potpuno odsečenih od sveta, zajedno sa

svojim žiteljima. Ovih dana Sanel Turković je ponovo u humanitarnoj akciji za rodni kraj svojih roditelja, a za pomoć u onome što je naumio, obratio se “Vestima” najtiražnijem dnevniku srpske dijapore, i našoj rubrici “Humanitarni most”.

Podsećanja radi, “Vesti” su zajedno sa Sanelom Turkovićem pokrenule, i na kraju uspešno i završili akciju za kupovinu bagera namenjenog stanovništvu mesta Doliće, Karajukiće Bunari, Ugao, Boroštica, Bioc, Buđevo i Boljare… I danas posle tri godine ova snažna mašina je uvek u pripravnosti i to uglavnom zahvaljajuću angažovanju ovog agilnog policajca koji je mobilisao svoje zemljake, takođe rodom iz tih krajeva, i koji su tada prikupili oko 15.000 evra za kupovinu bagera.




– Ovoga puta bih želeo da pomognem petnaestak familija iz Novog Pazara i okoline koje su najteže postradale u poplavama što su poslednjih dana pogodile moj rodni kraj – kaže Sanel Turković koji je tim povodom posetio Redakciju “Vesti” u Bad Filbelu kod Frankfurta, a kao i prošlog puta zamolio je da zbog prirode posla kojim se bavi (policajac u civilu) ne objavljujemo njegovu fotografiju.

Čitaj još:  Stigla poljoprivredna mehanizacija u Sjenicu

– Ja sam se već obratio mojim prijateljima i poznanicima za koje znam da su uvek spremni da pomognu u sličnim prilikama, tako da sam već sakupio početnih 2.650 evra – ističe naš zemljak Turković i nabraja donatore koji su priložili po 500 evra: firma “Dubnica – Bau” (vlasnici Hasko Hasanović i Anes Crnovašanin), Dževad Vatić, Ago Zukorlić i Esko Bronja, Abit Graca svi iz Frankfurta i Alen Graca (150 evra iz Berlina).

– Moja je namera da ako nešto novca iz ove akcije preostane, te priloge usmerimo kao pomoć samohranim majkama iz Sjenice i okoline – kaže Turković, i obećava da će kao i tokom prošle akcije uredno izveštavati o toku akcije, prilozima koji pristižu, kao i kome je koliko pomoći uručeno.

Čitaj još:  "Neobična pošiljka" u Sjenici (Video)

Kontakt
Svoje priloge možete uplatiti na konto Sanela Turkovića, uz naznaku “Za poplavljene”. Deutshe Bank PGK Frankfurt
IBAN DE
86 5007 0024 0307 9415 17
BIC DEUTDEDBFRA
KTO 3079415 17
BLZ 50070024

Veliko srce
Poznati nemački bokserski šampion 31-godišnji Muamer Hukić, ovde poznatiji kao Mark Huk, u prošloj akciji Sanela Turkovića i “Vesti”, donirao je 3.000 evra, značajan novčani prilog, pa se Sanel nada da će i sada ovaj sportista velikog srca učestvovati u novoj humantarnoj misiji za rodni kraj iz kojeg je i on potekao.

 

Vesti

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Svetski a naš: Humanitarac Sanel Turković

Leave a Reply