Mladi u Sjenici - Sjenica

Glavni problem mladih u Sjenici je nezaposlenost

Sjenica vesti

Nezaposlenost, ali i manjak kulturnih sadržaja, glavni su problemi mladih, zaključeno je na sastanku mladih sa predstavnicima Saveta i Kancelarijom za mlade u Sjenici.

Mladi u Sjenici - Sjenica

Predsednica Saveta za mlade Iris Tahirović rekla je da su mladi demotivisani da budu aktivniji na više polja jer teško dolaze do posla, a da je to razlog što mnogi žele da odu iz Sjenice.

“Omladina traži od nas da organizujemo više sadržaja kojima bismo im posvetili više pažnje, potrudićemo se da u saradnji sa Kancelarijom za mlade krajem meseca organizujemo književno veče. Nastojaćemo da usvojimo i realizujemo dobre predloge koji dođu do nas”, Rekla je Tahirović.




Kordinator Kancelarije za mlade Sabahudin Abdagić smatra da mladi nisu dovoljno zainteresovani da pokrenu sopstveni biznis , ali da bi se organizovanjem edukativnih radionica mogao podstaći preduzetnički duh i tako znatno smanjiti stopa nezaposlenoti u ovoj opštini.

Čitaj još:  Prvi maraton u Sjenici

“Grantovi Evropske unije su dobra sansa mladima da za svoje biznis ideje pronađu finansije i tako dođu do posla. U našem gradu postoji nekoliko dobrih primera gde su mladi podsredstvom razvojne agencije SEDA pokrenuli sopstvene biznise”, istakao je Abdagić.

 

Redakcija Sjenica.com

 

Čitaj još:  Zvanično saopštenje za javnost za vrijeme VANREDNOG STANJA

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Glavni problem mladih u Sjenici je nezaposlenost

Leave a Reply