Sjenica 18.01.2016. / Snijeg u Sjenici

LOPATANJE I SKIJANJE, TO SMO MI! (Video)

Sjenica vesti, Slike, Video

LOPATANJE I SKIJANJE, TO SMO MI!

Sjenica 18.01.2016. / Snijeg u Sjenici

Zima u Sjenici polako i sigurno ledi sve pred sobom! Danas šetamo gradom, srećemo uglavnom ljude koji su izašli da plate račune, nabave namirnice, starije osobe koje su se uputile po lijekove…
Ulice su solidno očišćenje, ako se tako može reći. Ima tu nagomilanog snijega, ali se može proći jer su marljivi vlasnici prodavnica i kafića očistili ispred svojih objekata.

Prohodna samo jedna traka na šetalištu, stepenište delimično očišćeno!
Iako snijega nema mnogo (kao ranijih godina) na šetalištu je prohodna samo “jedna traka”. Naravno, znamo da je šetalište to što jeste (nema traka, lijeve, desne, brze spore), kažemo “traka” jer kako drukačije objasniti da se po sredini, duž cijelog šetališta, nalazi snijeg, a pješaci se kreću jednom “trakom” širine tek nekoliko metara.
Slična situacija je i sa gradskim stepeništem koje vodi ka bolnici. Vidi se da je čišćeno, prohodno je, ali će starije osobe imati problema ako se ovim pravcem upute ka bolnici. Razlog tome je utabani snijeg na stepeništu!




Nepropisno parkirani automobili usporavaju saobraćaj
Nepropisno parkirani automobili najčešće stvaraju gužvu jer je podloga klizava, vozači uglavnom ne žele da svog četvorotočkaša provlače kroz “iglene uši” kako bi zaobišli nepropisno parkirano vozilo, a istovremeno se mimoišli sa automobilom iz suprotnog pravca.

Čitaj još:  Invalidi Sjenice ogorčeni na direktora Centra za socijalni rad Novaka Dumića

Radujemo se skijanju
Većina Sjeničana sa nestrpljenjem dočekala je sniježne padavine, a ukoliko se ovako nastavi, za nekoliko dana imaćemo utabanu stazu na ski centru “Žari”. Podsjetimo se da je prošle godine baš ovaj centar bio mjesto najmasovnijeg okupljanja građana u Sjenici. Ko zna, možda za par godina postanemo još poznatija turistička destinacija!

Čitaj još:  Rasim Ljajić počeo političku kampanju u Sjenici - VIDEO

 

Redakcija www.Sjenica.com

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “LOPATANJE I SKIJANJE, TO SMO MI! (Video)

Leave a Reply