Kolektivni iftar u Sjenici 24.06.2015.

Bajrampaša organizovala kolektivni iftar u Sjenici (Video)

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Video

Turska opština Bajrampaša u Istanbulu, a u saradnji sa lokalnom samoupravom opštine Sjenica, organizovala je u Sjenici kolektivni iftar.

Kolektivni iftar u Sjenici 24.06.2015.

Kolektivni iftar organizovan je u sjeničkoj hali sportova pod sloganom “Bratstvo ne poznaje granice”, a tom prilikom na ovom mestu okupilo se, po slobodnoj proceni, oko 2000 ljudi.

Koordinator opštine Bajrampaša zadužen za saradnju sa Bošnjacima Sandžaka, Sulejman Sandžak, obraćajući se postačima i ostalim gostima, rekao je da se ovakvi iftari u organizaciji turske opštine održavaju već 11 godina.

“Naš karavan koji putuje iz grada u grad organizujući iftare, nosi naziv ‘Bratstvo ne poznaje granice’, a tome putu naučio nas je predsednik turske Redžep Tayyip Erdoğan. Cilj nam je da na ovakvim manifestacijama podeelimo hranu u skladu s našim mogućnostima, a da se na iftarima družimo sa stanovnicima gradova koje obilazimo”, dodao je Sulejman Sandžak.

Čitaj još:  Još jedan stari snimak naše čaršije VIDEO

Predsednik opšine Sjenica Hazbo Mujović je, obraćajući se prisutnima, rekao da mu je drago što su na manifestaciji prisutni Bošnjaci i Srbi, a da je to dokaz njihove dobre harmonije u kojoj žive i sarađuju.

Iftar u Sjenici organizovan je u sjeničkoj hali sportova, a tom prilikom priređen je i bogat kulturno-umetnički program na kome su nastupili brojni izvođači iz Bajrampaše te folklorna sekcija sjeničke Ustanove kulture.

Čitaj još:  Izjave povodom donacija Domu zdravlja u Sjenici (Video)

Redakcija Sjenica.com

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Bajrampaša organizovala kolektivni iftar u Sjenici (Video)

Leave a Reply