Konferencija za novinare Novi Pazar 16.03.2015. Hazbo Mujovic

Napad na predsednika opštine Hazba Mujovića (Video)

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Video, Vijesti 2015

Predsednik Opštine Sjenica Hazbo Mujović rekao je na konferenciji za novinare da su ga danas dve osobe “fizički napale u centru grada i pokušale da ga likvidiraju”.

Konferencija za novinare Novi Pazar 16.03.2015. Hazbo Mujovic

“Pred nekoliko stotina očevidača, džip mi je preprečio put i iz njega su izašle dve osobe koje su bile naoružane palicama. Krenuli su ka meni i napali me. Uspeo sam da izbegnem nekoliko udaraca, a jedan me je zakačio po ramenu. U tom trenutku naišla je policija i uz velike napore ih uhapsila”, izjavio je Mujović.

On je dodao da su mu tom prilikom napadači pretili da će ga kad izađu iz pritvora ubiti. Koliko smo uspeli da saznamo radi se Adisu Nuhoviću i njegovom zetu. Od policajaca koji je među prvima bio tu da pomogne predsedniku, bio je Ratko Tripković.

“I pored toga, saznao sam da ih je tužilaštvo pustilo i oni su slobodni građani. To je jasna poruka svima da mogu da napadnu predsednika opštine i da za to neće odgovarati. Prema mojim informacijama, čak pokušavaju i da ovaj pokušaj ubistva prekvalifikuju u najblaži oblik krivičnog dela, pa će napadači možda proći i sa prekršajnim prijavama”, rekao je Mujović.

Čitaj još:  Centar za razvoj Pešteri u Sjenici

Predsednik Sjenice smatra da je napad na njega pokušaj lokalnih tajkuna, kriminalaca i političara da, uz pomoć pojedinih medija, izvrše nasilnu promenu demokratski izabrane vlasti.

Portparol SDA Sandžaka Edin Gudžević napomenuo je da je ovo drugi napad u poslednjih nedelju dana na članove te stranke i zatražio od državnih organa da se što pre kazne izvršioci i nalogodavci tih napada.

“Pozivamo državne organe da stanu na put svemu ovome ili ćemo morati sami da se branimo. Ne smemo više dozvoliti da nam napadaju odbornike, bacaju bombe na kuće naših aktivista ili pokušavaju ubistva predsednika stranke Sulejmana Ugljanina i predsednika Sjenice Hazba Mujovića”, izjavio je Gudžević.

Čitaj još:  Uhapšeni kradljivci Pasata u Sjenici (Video snimak krađe)

U novopazarskoj policiji nam je potvrđeno da je do incidenta u centru Sjenice došlo, da su uhapšena dve osobe protiv kojih su nakon saslušanja podnete krivične prijave za ugrožavanje sigurnosti.

Dobili smo i delove snimka sa konferencije za štampu, pa pogledajte i poslušajte šta je predsednik Hazbo Mujović sve rekao.

Redakcija Sjenica.com
N. Kočović

Facebook komentari

One thought on “Napad na predsednika opštine Hazba Mujovića (Video)

Leave a Reply