Linda i Alen Turković - Sjenica 04.05.2015.

Ceo nastup komičara Alena Turkovića u Sjenici (Video)

Kultura, Sjenica vesti, Video

Pošto smo u nekoliko navrata pisali o stand-up komediji red je da vam na neki način i objasnimo o čemu se ustvari radi.

Linda i Alen Turković - Sjenica 04.05.2015.

U našem krajevima se ovih dana sve više i više pominje stand-up (stendap) komedija zahvaljujući Pinkovoj Audiciji, koja se emituje svake nedelje u kojoj je gosotovalo i dosta osoba iz našeg kraja.

Najavljuje se i Alenov nastup na toj televizijskoj “Audiciji”, a da li će je biti, videćemo. Zaključno sa ovim člankom to se još nije desilo.




Stand-up komičar je osoba koja humorističkim nastupom nastoji nasmijati i zabaviti publiku na pozornici. Upravo ova izražena ličnost stand-up komičara, dinamika komunikacije s publikom te aktuelnost i bliskost sadržaja, odvajaju stand-up komediju od npr. humorističke monodrame. Stand-up komičar je svoj i pisac i izvođač, što u slučaju ovog drugog to najčešće nije slučaj.

Ne postoji dovoljno dobar prevod engleskog izraza ‘stand-up’, nego ustvari radi se o svojevrsnom humorističkom, komičarskom nastupu u kojem se izražava stav o nečemu.

Čitaj još:  ''SJUTRA'' u nastavku pozorišne tradicije

Van engleskog govornog područja, gde je i nastala, ova vrsta scenskog nastupa postaje sve omiljenija.

A sada uživajte u skoro sat vremena lijepe zabave sa pazarćetom što još nije videlo sjenički aerodrom, Alen Turković i specijalnim gostom, čaršijskim, svemogućim humanistom Enverom Kalenderom, zvanim Linda alias Rajko.

Čitaj još:  Devojke pevaju i unazad

Redakcija Sjenica.com

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Ceo nastup komičara Alena Turkovića u Sjenici (Video)

Leave a Reply