milanko-petrovic

Milanko, hvala ti za sve. Sjenica je ponosna na tebe!

Sjenica vesti, Sport, Vijesti 2014

Milanko Petrović: Gotovo je, zašto bih ja Srbiji donosio medalje kad to ne zna da se ceni?

milanko-petrovic

Milanko Petrović bio je najuspešniji srpski takmičar sa prošle zimske Univerzijade u Trentinu

– Odlučio sam da se povučem i prestanem da se bavim sportom kao takmičar. Ne zanima me ni Univerzijada ni jedno drugo takmičenje. Nisam dobio podršku ni od koga, ni iz Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta, kome sam slao nekoliko dopisa, Univerzitetskog sportskog saveza, Ski saveza Srbije – počinje priču Milanko Petrović, osvajač dva zlata i bronze sa zimske Univerzijade u Trentinu.

– Stizala su obećanja od prošle Univerzijade da ću dobiti nagrade koje sam zaslužio, možda neka novčana sredstva, ali ništa od toga. Najviše pomoći dala mi je moja opština Sjenica. Ostali su zatajili. Toliko o tome koliko su bili zainteresovani za moje uspehe.

Čitaj još:  Kombinat Pešter dobio kredit po političkom uticaju

Ogorčeni ste?
– Imam mnogo razloga za to, naveo sam samo neke. Zašto bih ja Srbiji donosio medalje kad to ne zna da se ceni. I kad se povede reč o Univerzijadi, stav ministarstva je da nema potrebe da se toliko uzdiže. Čemu onda ja da se nadam. I da sam nastavio sa biatlonom i nordijskim skijanjem, ne bih učestvovao.

Definitivno ste stavili tačku?
– Da, i ostajem pri tom stavu. Od priprema do svega, mizerna je pomoć koju sam dobijao. Da ne imenujem, znaju svi ljudi kojima sam se obraćao kakav je tretman trebalo da imam, a nisam ga dobio. Oni misle da ako mi obezbede pripreme 20 dana pred početak nekog takmičenja da je to dovoljno. I onda očekuju medalje sa velikih takmičenja. Znam da je situacija svuda teška, ali onda ni apetiti ne treba da budu veliki. Što bi naš narod rekao „ne tovi se prase pred Božić“ – završio je u istom, razočaranom tonu Milanko Petrović.

Čitaj još:  Opština Sjenica kupila novi Autobus - FOTO

 

Sportski zurnal

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Milanko, hvala ti za sve. Sjenica je ponosna na tebe!

Leave a Reply