Inicijativa za otvaranje Prihvatnog centra za žrtve nasilja

Vijesti 2014

Peticijom do realizacije

AUTOR: S. N.

Novi Pazar – Udruženje samohranih roditelja i jednoroditeljskih porodica „Zajedno“ pokrenulo je inicijativu za otvaranje Prihvatnog centra za žrtve nasilja. Prvi korak ka tom cilju je prikupljanje potpisa građana. Akcija je u sredu realizovana u centru Novog Pazara, danas su aktivisti ovog udruženja u Tutinu i sutra u Sjenici.
– Imamo obećanja inostranih donatora da će nam pomoći da otvorimo Prihvatni centar, koji bi oni finansirali dve godine, a onda bi to postala briga lokalnih samouprava u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici. Posle prikupljanja potpisa građana, predstoje nam razgovori sa predstavnicima ove tri lokalne samouprave, kaže predsednica Udruženja „Zajedno“ Alma Junis i dodaje da bi u tom centru boravile „žrtve nasilja u porodici i trgovine ljudima od 48 sati do nedelju dana, jer nema uslova da se otvori sigurna kuća“.

Inicijativa za otvaranje Prihvatnog centra pokrenuta je u okviru projekta „Jednake šanse za sve – unapređenje postojećih i uspostavljanje novih socijalnih usluga“, koji obuhvata grad Novi Pazar i opštine Tutin i Sjenicu. Projekat realizuju Građanske inicijative iz Beograda i Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava iz Novog Pazara u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva. Sredstva je obezbedila Evropska unija.

SJENIČKI FORUM http://www.sjenica.com/forum/vijesti-iz-sandzaka/8624-novi-pazar-inicijativa-za-otvaranje-prihvatnog-centra-za-zrtve-nasilja.html

Facebook komentari
Čitaj još:  Ministar Sulejman Ugljanin posetio Sjenicu

Leave a Reply