Marko Huck

Hukić dobija novi nokaut i najavljuje iznenađenje

Vijesti 2014

Nemački bokser iz Sjenice Muamer Hukić rekao je danas da će rezultat njegove poslednje borbe biti preinačen u nokaut, a najavio je i “veliko iznenađenje koje će da odjekne u svetu”.

Hukić, koji se bori pod imenom Marko Huk, pobedio je prošlog vikenda na poene Italijana Mirka Largetija, i tako izjednačio rekord po broju odbrana titule u kruzer kategoriji, pošto ih sada ima 13.

Trijumf nad Largetijem je bio na poene, iako je pred sam kraj 12. runde Hukić udario Largetija, a gong se oglasio dok je Italijan padao.

“To je bio čisti nokaut. Sudija mi se sam izvinjavao posle meča i priznao da je bila greška. Pričali smo sa komisijom i biće promenjen taj rezultat u nokaut. To se ne zna još u Nemačkoj, ali mogu da kažem ovde vama u Srbiji”, rekao je Hukić agenciji Beta.

Za razliku od prethodnih mečeva, duel sa Largetijem je bio neizvestan do poslednje tri runde. Hukić je objasnio da je bio prehlađen i da nije sparingovao.

“Garantujem da većina boksera, ma bilo kojih sportista, ne bi izašli u takvom stanju, ali znam da su karte bile rasprodate, da su moji zemljaci kupili kartu i nisam hteo da ih razočaram. Jeste to bilo rizično, ali sve je u životu rizik. Znaju svi da ja obično kad krenem, ne stajem, kao buldožer sam, ali sam sada morao da boksujem sigurno, jer sam očekivao da će ići do kraja, što je i bilo”, rekao je Hukić.

Čitaj još:  Muamer Hukić (Marko Huck) protiv Arslana juri rekord

Borac rođen u Sjenici govorio je ranije da malo gubi motivaciju u kruzer kategoriji, a imao je izlet i u tešku kategoriju, gde je u neizvesnoj borbi izgubio od Aleksandra Povjetkina, uprkos tome što su mnogi stručnjaci ocenili da je ta pobeda bila poklonjena.

Često se u bokserskim krugovima pitalo da li će Hukić preći u tešku kategoriju ili će ostati u kruzeru.

“Imam jedno veliko iznenađenje koje će biti poznato za jedno 20 dana i to će da se čuje širom sveta. To će da bude super i to će da mi da veliku motivaciju…

Što se tiče kruzer i teške kategorije, ja sam sportista i volim sportski odnos. Volim boks, kao i svi moji zemljaci”, rekao je Hukić.

Njegov kamp je ranije pokušavao da ugovori meč sa nekim od braće Kličko, ali nije uspeo. Hukić sada nije hteo da potvrdi da je to u pitanju, niti bilo šta drugo.

“To će biti stvarno veliko…Još od kad sam bio dete nisam mogao da verujem da će taj san da mi se ispuni. Sve je već potpisano, samo je ostalo pečat da se stavi”, rekao je zagonetno Hukić.

On je šampion u WBO verziji, ali je rekao da može da pobedi i nosioce pojasa u ostalim kategorijama, Joana Pabla Ernandesa u IBF, Denisa Lebedeva u WBA i Kšištofa Vlodarčika u WBC.

Čitaj još:  Muamer Hukić posetio boksere "Balkan boksinga"

“Ernandez je dobar borac, ali se zna ko je najjači. Ne bih ja tražio borbu sa Kličkom da nisam najjači. Teško je ujediniti titule jer svi to znaju i traže previše para. Ali, možda i bude, ne preterujmo. Nema veze s kim bih se borio. Svi koji me znaju, znaju da sam borac i da se ne krijem ni od koga”, rekao je Hukić.

On je kazao da je fizički sada potpuno zdrav i spreman.

“Potpuno sam zdrav sada i fizički spreman. Posebnu motivaciju dobijem kad dođem ovde, kad me ovako dočeka narod i političari”, rekao je Hukić.
__________________

Facebook komentari

One thought on “Hukić dobija novi nokaut i najavljuje iznenađenje

Leave a Reply