Sjenički “Pionirski park” u punom sjaju

Vijesti 2014

Sjenica – Od kada je pre dve godine sjenički privrednik i ugostitelj Ilijaz Tahirović Baćo rešio da parkić ispred svog kafića „VaVaZu“, uz dozvolu SO Sjenica, o sopstvenom trošku uredi i pokloni sugrađanima, nailazio je na mnogo onih koji su mu zahvaljivali na ovom gestu, ali bilo je, kaže, i onih drugih.

Pojedini kao da su bili ljubomorni što je oko hiljadu kvadrata do tada zapuštenog „ničijeg“ zemljišta pretvorio u zelenu oazu u kojoj su, pored ostalog, fontana, novo osvetljenje, kao i dečje igralište sa ljuljaškama, toboganima i klackalicama. Dešavalo se da pojedini namerno parkiraju po zelenim površinama, a šuška se po Sjenici kako postoje planovi da se to preuređeno zemljište u koje je familija Tahirović kao donator uložila nekoliko desetina hiljada evra, isparceliše i proda na javnoj licitaciji.

– Čuo sam da se to priča po gradu, ali zaista ne verujem da će do takvog nečega doći. Ne postoji ni zvanična opštinska odluka o tome, tako da mislim kako su u pitanju samo tračevi. Uz to, Sjenici vazda nedostaje zelenih površina, tako da verujem kako od toga nema ništa. A to što pojedinci ne shvataju da je moj jedini motiv da naš grad učinim lepšim i prijatnijim za život, ne želim da komentarišem – kaže Tahirović, koji je u junu sjeničkim maturantima u svom lokalu besplatno organizovao matursko veče.

– Park ispred mog objekta, koji ja zovem Pionirski park, postoji preko 70 godina, bio je zapušten, ja sam ga čistio sve vreme, kosio travu i održavao do 2012, kada sam dobio dozvolu od opštine da ga kompletno adaptiram i dovedem u red. Urađeno je sve po propisima, drenaža kroz ceo park, dovedena je voda, šahte za zalivanje, staze za šetnju behaton, 100 kamiona zemlje, zasađeno je rastinje, trava, osvetljenje, dečije igralište… Tu je fontana, ograda i ivičnjaci. Ove godine ćemo uraditi još neke stvari po projektu, klupe, mašine za rekreaciju, novo rastinje – priča Tahirović.

Odjedanput se, kako kaže, posušilo devet stabala na jednoj strani parka.
Sumnjam da je to neko namerno uradio, podneću krivičnu prijavu protiv NN lica. Imao sam loše iskustvo i ranije kada bih zasadio drveće, neko bi u toku noći polio prerađenim uljem. Taj neko je i ovo drveće polio i uništio. Koliko god oni to radili ja ću obnavljati, valjda će im dosaditi – priča Tahirović.

IZVOR: SJENIČKI FORUM http://www.sjenica.com/forum/aktuelna-desavanja-i-vijesti-iz-sjenice/8524-danas-pionirski-park-u-punom-sjaju.html

Facebook komentari
Čitaj još:  Poljaci obožavaju naše jezero

Leave a Reply