Sjeničanima SEDA dodelila sertifikate

Sjenica vesti, Vijesti 2014

Regionalna razvojna agencija SEDA dodelila je danas u Sjenici 16 sertifikata polaznicima kursa koji su u okviru projekta jačanja privatnog sektora pohađali veštine i pravila pisanja biznis planova.

SEDA - www.SJENICA.com

Direktor SEDE Samir Kačapor rekao je da će kandidati do 15. septembra pisati biznis planove, nakon čega će 32 najbolja biznis plana dobiti po 7.500 američkih dolara.

“Preko 200 osoba bilo je prijavljeno na obuku, koju je uspešno završilo 64 kandidata. Konkurencija među kandidatima koji budu aplicirali za sredstva biće velika, ali najbolji radovi biće nagrađeni novčano”, rekao je Kačapor.

Čitaj još:  Izvor Zmajevac na preko 1500m nadmorske visine (Video)

On je dodao da će polaznicima koji su uspešno završili kurs, iako je obuka završena, pomagati stručne osobe u ovoj oblasti kako bi načinili kvalitetan biznis plan.

“Kandidati će moći da iskoriste one radove koji ne budu nagrađeni za apliciranje sredstava kod banaka”, objasnio je Kačapor.

On je izrazio očekivanje da će razvojna agencija do sledeće godine uspeti da u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu pokrene poslovne inkubatore, u cilju pružanja pomoći preduzetnicima u pokretanju i vođenju biznisa.

D.Selmanović
stoplus

Facebook komentari

Leave a Reply