Opštinska vlast u Sjenici oduzela Hasimu Bogućaninu dvorište

Vijesti 2014

Sjenica – Hasim Bogućanin iz Sjenice optužio je lokalnu samoupravu i Komunalnu inspekciju da su mu oduzeli dvorište ispred kuće koju je kupio pre 23 godine, o čemu, kako tvrdi, ima svu dokumentaciju.

On je u Rudničkom naselju kupio stan od 30 kvadrata sa okućnicom na kojoj su bile prostorije za ostavu. U Ugovoru o kupovini stana stoji da je dobio i zemljište na trajno korišćenje a Komunalna inspekcija u Sjenici nedavno mu je, uz asistenciju policije, porušila ogradu i njegovo dvorište zasula šoderom jer će tu, kako su nam rekli, napraviti put.

Bogućanin za Pano kaže da je isto urađeno i njegovim komšijama pa su zajedno podneli žalbu Ministarstvu građevine koje je izdalo nalog za obustavu rušenja. – Nikakvo sudsko rešenje nemaju. Dao sam pare za stan i dvorište i sada nam to otimaju. U ugovoru o kupovini stana piše da sam dobio i zemljište. Žalili smo se Ministarstvu u septembru prošle godine i ono je izdalo nalog o obustavi rušenja jer je konstatovalo da Komunalna isnpekcija nije poštovala zakon, kaže Bogućanin, koji je stan kupio od rudnika Štavalj u kojem je radio 43 godine. On dodaje da na otimačinu neće pristati a ukoliko mu to sud preporuči, opštini će pokloniti i stan i kuću.

Komunalna inspektorka u Sjenici, koja radi na ovom slučaju, Hadija Rastić kaže za Pano da je opština pre nekoliko decenija taj plac na korišćenje dala rudniku Štavalj i da on nije imao pravo da ga proda. -Ne sumnjam u to da ga je rudnik prodao tim ljudima ali nikako nije smeo da uradi jer je plac u vlasništvu opštine. To sada neka rešavaju opština i rudnik. Za rušenje ograde nije nam bilo potrebno sudsko rešenje. Bogućanin i njegove komšije nemaju pravo na naknadu, rekla je Rastićeva i dodala da će ispred na spornoj parceli proći put. Bogućanin i njegove komšije su još prošle godine podnele predlog o mirnom rešavanju spora ali im iz opštine ništa nisu odgovorili. Zbog toga će porodica Bogućanin, kako nam je Hasim rekao, protestovati ispred zgrade opštine gde će spavati sve dok njihov problem ne bude bio rešen u skladu sazakonom.

izvor: Pano rs

Facebook komentari
Čitaj još:  U Sjenici velika izlaznost na izbore

Leave a Reply