Kolašinac nesrećno ispustio srebro, peti u finalu!

Sport, Vijesti 2014

Asmir Kolašinac nije uspeo da donese Srbiji prvu medalju na Evropskom prvenstvu u Cirihu, pošto je osvojio peto mesto u finalu u bacanju kugle.

Njemu je hitac od 20,15 metara bio dovoljan za plasman u finale, gde su mu konkurencija bili Jan Marsel, Stipe Žunić, Aleksandar Lesnoj, Karlos Tobalina, David Štorl, Borha Vivas, Marko Fortes, Gaetan Buki, Valerij Kokojev, Tomaš Majevski i Georgi Ivanov.

Najbolji rezultat Kolašinac je imao u petoj seriji kada je bacio kuglu 21 metar i taj rezultat bi mu doneo srebrnu medalju, ali je nažalost prestupio što ga je vidno razočaralo. U poslednjem pokušaju imao je hitac od 20,55 metara i zauzeo je peto mesto.

Zlatnu medalju osvojio je Nemac Štorl sa rezultatom od 21,41 metra, srebro je pripalo Vivasu (20,86), dok je bronzano odličje otišlo u ruke čuvenog Poljaka Majevskog koji je imao hitac od 20,83 metra.

Finale je otvorio Čeh Marsel koji je bacio kuglu 19,31 metar, a Kolašinac je bio peti po redu i nažalost, prestupio je u prvoj seriji iako se videlo da je imao dobar hitac.

Na početku druge serije Hrvat Stipe Žunić je iznenadio i ostvario lični rekord od 20,68 metara, dok je Kolašinac imao hitac od 20,11 metara, ali nije bio baš zadovoljan takvim učinkom.

Naš atletičar je u narednoj seriji bacio kuglu 20,36 metara i malo je nedostajalo da mu bude poništen rezultat zbog navodnog prestupa, što bi mu bio drugi u finalu, ali su mu sudije uvažile prigovor. U četvrtom pokušaju je odmah video da ima loš hitac, pa je namerno prestupio, što su pre njega uradili i Štorl i Kokojev, da ne bi mučili sudije.

blic

Facebook komentari
Čitaj još:  Karlsruhe: Asmir osvojio četvrto mesto (Video)

Leave a Reply