Lejla Bihorac u programu “Simulacija rada parlamenta Republike Srbije”

Vijesti 2014

U Beogradu je u peridou od 21-25. maja realizovan program pod nazivom “Simulacija rada parlamenta Republike Srbije” . Projekat je organizovan od strane Omladinskog odbora za obrazovanje uz podršku ambasade SAD-a. Učešče u programu uzelo je 40 srednjoškolaca iz 30 gradova. Među njima bila je i naša sugrađanka,Lejla Bihorac,učenica naše gimnazije.

Početak programa obeležilo je interkulturno veče gde su mladi predstavljali krajeve odakle dolaze. Lejla se potrudila da predstavi Sjenicu na pravi način. I kako ona kaže,interesovanje za naše domaće proizvode,kulturu i običaje bilo je veliko.

Ideja projekta “Simulacija rada parlamenta Republike Srbije” jeste da se mladi ljudi, koji će u budućnosti biti donosioci odluka,upoznaju sa jednom od najvažnijih institucija svake države kroz simulaciju usvajanja jednog zakona.

Pored simulacije sednice Narodne skupštine program je obuhavtio i sledeće tematike: mladi i demokratska kultura u Srbiji,aktivno građanstvo i multikulturalizam.
Učesnici su imali priliku da upoznaju neke od naših političara,kao i čast da ambasadoru Majklu D. Kirbiu postave neka pitanja.

Na račun organizacije projekta kao i domaćina ,naša sugrađanka imala je samo reči hvale.
Lejla kaže: “Sam projekat proširio je moje vidike,doneo novo iskustvo i nova poznanstava. Još jednom sam uvidela značaj mladih,i koliko je zapravo važno raditi na uzdizanju mladosti jer mladost NE ŽELI da živi razumom drugih.”

Takođe,Lejla je iskoristila priliku da se zahvali mlekari “Kurtović” iz Sjenice koja je obezbedila domaće proizvode u cilju predstavljanja našeg grada na interkulturnoj večeri.

Facebook komentari
Čitaj još:  Milanko, hvala ti za sve. Sjenica je ponosna na tebe!

Leave a Reply