Dizajnirajte svoju budućnost – VIDEO

Video, Vijesti 2014

U Školi za dizajn tekstila i kože svečano su uručene pohvalnice i nagrade učesnicima likovnog konkursa pod nazivom ”Dizajnirajte svoju budućnost.”

Različitim tehnikama, kroz različite medije, od likovnih do primenjenih, osmaci Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Raške, potencijalni učenici Škole za dizajn tekstila i kože i, moguće budući studenti umetnosti, iskazali su svoju kreativnost i talenat. Prvu nagradu osvojila je Rijalda Pilica, učenica OŠ ‘’Desanka Maksimović’’, drugu Milena Obradović, a treću, Andrijana Vuković, obe učenice osmog razreda OŠ ‘’Bratstvo’’. Odabrati tri najbolja rada, za četvoročlani stručni žiri nije bio ni malo lak zadatak.

‘’Ja sam imao izuzetnu čast da kao član, predsednik ovog žirija, zajedno sa mojim kolegama odlučujemo o najboljem radu, što nije bilo ni malo lako’’, izjavio je univerzitetski profesor, Ervin ćatović. ‘’Serioznost ove izložbe – ističe Ćatović – ogleda se u ozbiljnosti samih radova, koji su bili multimedijalnog karaktera. Bilo je više likovnih tehnika, bilo je više medija, od likovnih do primenjenih medija, koji korespondiraju i sa građevinom i arhitekturom’’.

Ocenivši takmičenje vrlo uspešnim, član žirija, profesor slikanja i crtanja u Školi za dizajn tekstila i kože, Amer Hodžić je rekao da je zadatak bio da se promoviše Škola za dizajn tekstila i kože,’’ jer u nedostatku Srednje umetničke škole, ova škola pruža neverovatnu alternativu za istu i naši budući srednjoškolci će imati priliku da se upoznaju sa predmetima poput crtanja, slikanja, likovne umetnosti, teorije forme i slično’’, rekao je Hodžić. On je zahvalio svim učesnicima konkursa i poželeo im da budu uspešni srednjoškolci i budući umetnici.

Tablet računar, boje I platno I knjiga, nagrade su za prvoplasirane, a svim učesnicima konkursa ‘’Dizajnirajte svoju budućnost’’, koji je organizovala Škola za dizajn tekstila I kože, uručene su pohvalnice.

Facebook komentari
Čitaj još:  Predstavnici ambasade Češke Republike posetili Sjenicu (Video)

Leave a Reply