„Mladi manjinski lideri“ u Sjenici

Vijesti 2014

Sjenica – Nevladina organizacija iz Novog Pazara Akademska inicijativa “Forum 10” organizovala je, prošlog vikenda u Sjenici trening “Kreiranje novih manjinskih lidera”, na kome je učestvovalo 15-ak mladih iz Sandžaka i sa juga Srbije.

– Na treningu smo govorili o praktičnim društveno političkim problemima na jugu i jugozapadu Srbije. Ovu problematiku smo povezali sa korišćenjem društvenih mreža u promociji omladinskog aktivizma u manjinskim zajednicama, rekao je Fahrudin Kladničanin, predsednik ove NVO. Prema njegovim rečima, trening je deo projekta “ Mladi manjinski lideri”, koju podržava OEBS. Kladničanin ističe da je jedan od ciljeva treninga da mladima pruži smernice na koji način da koriste društvene mreže u promociji omladinskog aktivizma i političkog delovanja. Trening je bio spoj teorijskog i praktičnog, naime u prvom delu sa mladima su radili novinari beogradskog lista Danas, a u drugom delu treninga blogeri i internet aktivisti iz Beograda, Kruševca i Novog Sada.

Okosnica ovog projekta je kreiranje prvog bloga koji će problematizovati manjinska pitanja albanske, romske i bošnjačke manjine “ukljucise.rs” na kome će mladi u sledeća tri meseca objavljivati svoje analize i komentare o društveno – političkim temama u svojim zajednicama. Pored treninga u sledećih petnaest dana projekat će biti predstavljen mladima i Kancelarijama za mlade u Novom Pazaru, Tutinu, Prijepolju i Bujanovicu, kao i bošnjačkom i albanskom nacionalnom savetu. Završna aktivnost projekta je panel diskusija “Glasovi mladih” koja će okupiti mlade iz Sandžaka i juga Srbije u Tutinu.

IZVOR

Facebook komentari
Čitaj još:  Stand up predstava u Sjenici - VIDEO

Leave a Reply