Predsednik opštine Sjenica pretio “smrću” aktivistima druge stranke (VIDEO)

Sjenica vesti, Vijesti 2014
Hazbo Mujović
Hazbo Mujović

Kako je javnost prethodno obaviještena oko 21:30 h, u samom centru grada predstavnici opštinske vlasti u Sjenici su uz asistenciju policije pokušali da izazovu incident i napadnu aktiviste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka. Ovom prilikom su predstavnici Policije oduzeli video kameru i više telefona koji su snimili direktne prijetnje predsjednika opštine Sjenica i predsjednika opštinskog odbora SDA u Sjenici Hazbije Mujovića koji je pred prisutnim policajcima doslovce kazao: „U koliko u roku od pola sata ne skinete zastave, neće biti ni vas ni zastava“, navodi se u saopštenju BDZ Sandžaka.

Izborni štab BDZ Sandžaka je večeras uputio hitno pismo Ministru unutrašnjih poslova g. Ivici Dačiću, direktoru Policije g. Miloradu Veljoviću i načelniku Policijske uprave u Novom Pazaru g. Draganu Terziću, u kojem se izričito traži privođenje predsjednika Sjenice Hazbije Mujovića, zbog javno izrečenog poziva na ubistvo i linč.

„Ove prijetnje i poziv na ubistvo i linč izrečene su od strane predsjednika opštine Sjenica Hazbije Mujovića pred pripadnicima Policije.

BDZ Sandžaka je u posjednu snimka na kome su registrovane ove prijetnje.

Pozivamo Vas da u cilju smirivanja opštih tenzija i otklanjanja opšte opasnosti i suzbijanju mogućih većih nemira privedete predsjednika opštine Sjenica, tj. predsjednika Opštinskog odbora SDA Sjenica Hazbiju Mujovića i ne dozvolite da Vaši podređeni budu sredstvo pomaganja i potpirivanja nemira.

Čitaj još:  Kolektivni sunet u Sjenici - proslava

U koliko hitno ne reagirate smatrat ćemo da i vi učestvujete u pokušajima izazivanja nereda i opšte opasnosti po građane u jeku izborne kampanje.“ – navodi se u pismu.

Mujović – Došli su huligani iz Novog Pazara, kako bi izazvali incidente u Sjenici

Napeta atmosfera tokom izborne kampanje u Sjenici kulminirala je incidentom u kome su učestvovali predsednik te opštine Hazbo Mujović funkcioner Stranke demokratske akcije Sandžaka, čiji je lider Sulejman Ugljanin i aktivista Bošnjačke demokratske zajednice, bliskih muftiji Muameru Zukorliću.

Mujović navodi za naš sajt da je u subotu uveče u Sjenicu došlo nekoliko desetina, kako navodi, „huligana iz Novog Pazara, pod vođstvom čelnika BDZ-a, kako bi izazvali incidente“.

– Kada sam rekao da neće biti ni njih ni zastava nisam ni pomislio na linč ili na ubistvo. Inače, došao sam na poziv čelnika BDZ-a. Međutim, tamo su bili huliganima, koji su došli iz Novog Pazara da izazovu incidente. Sve je već bilo izrežirano. Sa onim što sam kazao, zapravo sam im poručio da treba da odu iz Sjenice i da ne prave incidente. Inače, postavljali su stranačka obeležja na ona reklamna mesta koja su druge partije već zakupile.

Čitaj još:  Jusufović izbačen iz stranke SDP Sjenica! (Video)

Postoje pravila i način kako neko može da zakupi reklamni prostor. Kad je reč o zastavama, postavljali su ih tamo gde je predviđeno da stoje državne zastave. Naravno da su naše službe reagovale i skinule ih, a to će biti urađeno i sa ovim novim koje su postavili. Pravila moraju da se poštuju. To što tvrde da im je napadnut predsednik odbora je neistina – pravda se Mujović.

TEMU KOMENTARIŠEMO NA FORUM

Facebook komentari

Leave a Reply