Novo postrojenje za preradu vode kod Štavlja

Video, Vijesti 2014

Pet naselja u opštini Sjenica dobilo je vodu jer je Javno preduzeće za podzemnu eksplataciju „Resavica” finansijskim sredstvima pomoglo izgradnju Postrojenja za prečišćavanje vode u naselju Gradac.

Ovo preduzeće je ulagalo i u izgradnju neophodne cevovodene mreže, što je uslov za privredni razvoj sjeničkog kraja, istakao je direktor “Resavice” Vladan Milošević tokom obilaska Sjenice i rudnika Štavalj. Pijaću vodu dobila su nerazvijena sjenička naslja Dragojlovići, Višnjica, Kneževac, Boguti i Gradac u kom se i nalazi novizgrađeno Postrojanje za preradu vode.

Predstavnici Javnog preduzeća za podzemnu eksplataciju “Resavica” ističu da je ovo preduslov sa još ozbiljnije projekte kao što je Izgradnja termoelektrane na području Pešterskoj visoravni. Milošević je njavio da će izgradnjom termoelektrane na Pešterskoj visoravni otvoriti nova radna mjesta i da će, po njegovim riječima, potrebe za radnicima prevazići kapaicitete rane snage Sjenice, što će prema najavama izazavati ekonomski razvoj čitavog kraja.

(A.Š.)

Facebook komentari
Čitaj još:  Sjenički azilanti na putu ka "zemlji bez rata"

Leave a Reply