Loš plasman Sjeničana na Olimpijskim igrama u Sočiju

Sport, Vijesti 2014

Petroviću 77. mjesto, Šmrković odustao

Sjenica – Reprezentativac Srbije Milanko Petrović zauzeo je danas 77. mesto u skijaškom trčanju, u klasičnoj trci na 15 kilometara, na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, dok Rejhan Šmrković nije završio trku.

Uspješniji od dvojice sportista iz Sjenice trku je završio za 46 minuta, 42 sekunde i dve stotinke i zauzeo je 77. mjesto u konkurenciji 87 takmičara, pošto njih četvorica nisu završili trku, a među njima je bio i Šmrković.

Petrović je nakon trke izjavio da je zadovoljan što je uspio da završi trku i da klasična trka nije njegova primarna disciplina.

“Nakon jučerašnje trke na 20 kilometara, zadovoljan sam što sam uspeo da završim danas. Ovako jake dvije trke u dva dana je teško voziti. Klasika nije moja prioritetna disciplina i ovo je prvi put da je vozim na ovako važnom takmičenju”, rekao je Petrović

Drugi predstavnik Srbije u ovoj trci Rejhan Šmrković rekao je da je povreda zgloba razlog odustajanja.

“Prošle godine sam slomio desni skočni zglob. Nakon trke sprinta bol se ponovo pojavio, ali sam ipak želeo da pokušam da završim trku. Ipak, nakon pola staze nisam više mogao da izdržim i rizikujem da pogoršam povredu, pa sam morao da odustanem”, rekao je Šmrković.

Zlatnu medalju u klasičnoj trci na 15 kilometara osvojio je Švajcarac Dario Kolonja koji je do svoje druge zlatne medalje u Sočiju došao rezultatom od 38:29,7 minuta.

Srebrnu medalju osvojio je Šveđanin Johan Olson sa zaostatkom od 28,5 sekundi, dok je bronzanu medalju osvojio njegov sunarodnik Danijel Ričardson sa zaostatkom od 38,8 sekundi.

izvor:radio100+

Facebook komentari
Čitaj još:  Asmir Kolašinac se plasirao u finale

Leave a Reply