Šef Misije OEBS-a u Srbiji posetio Sjenicu – VIDEO

Video, Vijesti 2014

Šef Misije OEBS-a u Srbiji Peter Burkhard ozrazio je danas u Sjenici zadovoljstvo što opštinsko rukovodstvo Sjenice teži da doprinese sveukupnom prosperitetu i boljitku ove opštine.

Burhard je prilikom današnje posjete Sjenici ocijenio da će Sjenica uspjeti u rješavanju svih problema koji se pred njom mogu naći zbog oštre krlime te udaljenosti od većih centara. On smatra da će Sjenica ostvariti željene razultate, ukoliko rukovodstvo i dalje bude radilo sa dosadašnjim entuzijazmom.

“Drago mi je što sam se danas sreo sa predsjednikom opštine Sjenica i njegovim saradnicima i što sam se upoznao sa izazovima koji se nalaze pred Sjenicom. Nadam se da će ova opština izaći iz krize i riješiti ekomske probleme, predsjdniku opštine i njegovom timu želim uspjeh na tom putu” dodao je Burkhard.

Predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović naglaso je da Sjenica raspolaže prirodnim dobrima koja su značajn turistički potencijal i da ih treba iskoristitu u cilju rasta i razvoja opštine. On je istakao i to da Sjenica neguje nadarene sportiste i da je izgradnja ski centra “Žari” dokaz da Sjenica ima volju da ulaže u sport i sportiste. Mujović je objasnio da se Sjenica nalazi u ekonomskoj krizi i da je u njenom prevazilaženju potrebno stimulisati privrednu aktivnost. On je dodao da će izgradnja koridora 11, koji će proći kroz Sjenicu, značajno doprinijeti inteziviranju privrede ovog kraja.

Predsjednik opštine Mujović smatra da se značaj današnje posjete ogleda u tome što je šef Misije OEBS-a u Srbiji ovim putem upoznat sa planom te vizijom razvoja ove opšzine.

“Mi smo posvećeni saradnji sa OEBS-om i drugim evropskim organizacijama koje se nalaze na teritoriji Srbije. Cilj nam je da na ovaj način poboljšamo kvalitet života svih građana demokratskim putem i doprinesemo ulasku Srbije u EU” ističe Mujović.

Podsjećamo da je Misija OEBS u Srbiji posvećena pružanju pomoći vlastima u Srbiji i ekspertize u oblastima jačanja demokratskih institucija, vladavine prava i zaštite ljudskih prava.


izvor:opstinskainformativnasluzba

Facebook komentari
Čitaj još:  Arhivski snimak: Veče sevdaha u Sjenici 1991. godine (Video)

Leave a Reply