”Count To Five” – muzička grupa iz Sjenice – VIDEO

Muzika

I dok, svakodnevno, novinske stranice pune adolescenti sa neprimerenim ponašanjem u našoj zemlji, u Sjenici slika je sasvim drugačija.
Mala, nerazvijena, klimatski neprilagođena sredina, ne pruža puno šansi za ugodan život, ali takav način svakako pogoduje svestranom razvoju ljudskog bića, pa samim tim Sjeničani bivaju jako svestrani ljudi, koji uspehe beleže na skoro svim kontinentima i u svim sferama života.

Sjeničani su uspešni sportisti, evropski i svetski prvaci u mnogim disciplinama, a neretko su i jako dobri muzičari.

Muzički duh Sjeničana poznat je od davnina.
Vekovima unazad negovana je sevdalinka, kao tradicionalna muzika ovog kraja.
Vokalno – instrumentalni sastavi (VIS) nastajali u sjeničkim garažama, posebna su priča i tradicija, i oni su posebno obeležili deo sjeničke muzičke scene.

U Sjenici decenijama unazad postoji i samo zahvaljujući entuzijazmu Sjeničana opstaje ”Sjenički tamburaški orkestar”, koji je svojevrsni kultni bend bez kojeg se u Sjenici ”ne računa” niti jedna prava i tradicionalan proslava.
Poslednjih godina svedoci smo zastupljenosti popularne muzike u našoj čaršiji, a neki od njih su dodirnuli i sam vrh estradnog neba u zemlji i regionu.

Potonji u nizu, ali svakako značajan muzički sastav u Sjenici je grupa ”Count To Five”

Mala ali odabrana grupica sjeničkih srednjoškolaca, delimično potpomognuta nešto starijim drugarima, uz podršku svojih roditelja i ljubitelja muzike, skrenula je pažnju na sebe svojim kvalitetnim radom.

Grupu trenutno čine tri devojke koje zaista plene svojim glasom i stasom.
Njihove vokalne sposobnosti prevazilaze okvire amaterskog bavljenja muzikom, i samo je pitanje dana i njihove volje kada ce postati profesionalci u ovome poslu.

Njihova imena su Amina Rahić, Kaja Mahmutović i Aida Feković.
Muzička pozadina i idejna podrška leži na Amaru Zekoviću.
Klavijaturista je Enis Ćatović a bubnjar Haris Gočobija.
Za video produkciju zadužen je Asmir Ljumić, a svi zajedno čine ovu grupu hvale vrednom.

Kažu da slobodno vreme im je ograničeno, te zbog obaveza u školi ne stižu da se češće sastaju kako bi radili zajedno.
Zelja im je da ono što rade bude kvalitetno, da se prepozna rad, da to ne bude nešto što će trajati dan ili sedmicu, već da njihov rad se poznaje i godinama kasnije.

Trenutni fokus bacili su na domaću Pop – Rock muziku i njihove obrade, ili ti popularno nazvani ”coveri” i imaju izuzetnu posećenost na njihovom YouTube kanalu.
U planu su i ”coveri” stranih autora.

Sve svoje radove, opremu, snimanja, plaćaju sami uz podršku svojih roditelja, a kažu i da im podrška ne manjka od strane ljudi koji cene njihov rad, te koriste ovu priliku da se zahvale svima koji ih podržavaju i koji im pomažu u radu, a zauzvrat obećavaju kvalitet u svome radu.

Redakcija www.SJENICA.com

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

Facebook komentari
Čitaj još:  Mirza Šoljanin snimio spot za pesmu "Tamna Strana" - VIDEO

Leave a Reply