“Ters Bosanka” – konačno gotova – VIDEO

Video

Pogledajte najljepšu ženu svijeta u ulozi “Ters Bosanke”

U Coloseum Clubu predstavljeni su pjesma i spot “Ters Bosanka”, s kojim će bend Emir & Frozen Camels, zajedno sa Mirzom Šoljaninom, predstavljati Bosnu i Hercegovinu na takmičenju Turkvizyon 2013 u u turskom gradu Eksišehiru.

Autor pjesme “Ters Bosanka” je Emir Bukovica, dok režiju spota, koji je snimila Hayat produkcija, potpisuju Anis Mujanović i Kenan Pekić. U ulozi “ters Bosanke”, našla se Aida Đapo, poznatija pod imenom Idda van Munster. Đapo je najpoznatiji pin-up model u našoj zemlji, a u izboru stranice Beautiful Women Pedia proglašena je najljepšom ženom svijeta.

Spot je snimljen u retro stilu, u restoranu Četiri sobe gospođe Safije. Kostime je radio poznati bh. dizajner Istok Bratić, a Đapo je sama brinula o svojoj šminci i frizuri.

“Puno me ljudi pita zašto ‘Ters Bosanka’ i je li ‘ters’ pozitivna ili negativna riječ. Napisao sam pjesmu o onim našim najdražim ‘ters Bosankama’. Onim koje malo tersaju, malo se dure, malo ‘krmaju’, a mi ih i dalje najviše na svijetu volimo”, rekao nam je Bukovica i dodao kako takmičenje Turkvizyon prati više od 300 miliona gledalaca.

Mirza Šoljanin je objasnio kako je sa direktorom Hayat produkcije, Ahmedom Švrakićem, i Bukovicom jednom prilikom neobavezno razgovarao o pjesmi, ali da je, odmah po njegovom povratku sa nastupa, počeo rad na pjesmi. Kaže da je sa Bukovicom postao dobar prijatelj te da su se svakodnevno družili, preslušavajući muziku i razgovarajući o njoj.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

Facebook komentari
Čitaj još:  Humanitarni koncert - Sjenica za Bakira (VIDEO)

Leave a Reply