Građani Sjenice donose pomoć azilantima

Vijesti 2013

– Azilanti se dobro osećaju, a u hotelu je jutros počeo njihov zdravstveni pregled. Ovi ljudi nisu krili radost zbog toplih reči kojim su ih dočekali u Sjenici – rekao je koordinator Komeserijata za izbeglice opštine Sjenica Hazir Dacić.

Koordinator Komeserijata za izbeglice opštine Sjenica Hazir Dacić rekao je da je grupa azilanta smeštena u hotel i da građani neprestano donose pomoć. U hotelu “Berlin” trenutno se nalaze 102 azilanta.

Hazir Dacić je agenciji Beta rekao da je većina azilanata poreklom iz Sirije, Somalije i Sudana i da su do Srbije putovali i po nekoliko meseci.

On je zahvalio građanima Sjenice i Novog Pazara koji neprestano donose pomoć u vidu obuće, odeće i namirnica za azilante.

“Po dobijanju informacije da su azilanti juče stigli, neprestano dobijamo pomoć od dosta dobrotvornih organizacija. Danas je stigao kamion sa namirnicama i odećom od građana Novog Pazara, a mi ćemo se potruditi da im pomognemo koliko nam mogućnosti dozvoljavaju”, rekao je Dacić.

On je dodao da je među azilantima i jedna porodica sa malom decom iz Avganistana, kao i nekoliko maloletnih osoba koje su smeštene u posebnim sobama.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

Facebook komentari
Čitaj još:  Počeo 10. poljoprivredni sajam u Sjenici - VIDEO

Leave a Reply