Vlada azilante smešta i u Sjenici

Vijesti 2013

Vlada Srbije odlučila da preduzeće za pružanje ugostiteljskih usluga i trgovinu SAVA -TENT u Obrenovcu bude privremeno boravište delu azilanata, dok će ostale rasporediti u Sjenicu i Tutin.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici najoštrije osudila ispoljeno nasilje i podmetanje požara u objekat namenjen za smeštaj tražilaca azila u Obrenovcu i odredila objekte za njihov privremeni smeštaj.
Vlada je odredila objekat Preduzeća za pružanje ugostiteljskih usluga i trgovinu SAVA -TENT u Obrenovcu, u ulici Miloša Obrenovića 189, za privremeni smeštaj i obezbeđivanje osnovnih životnih uslova licima koja traže azil u Republici Srbiji.

Tražioci azila biće smešteni i u objekte na teritoriji opština Sjenica i Tutin, na osnovu saglasnosti dobijenih od tih opština.

Vlada je tražioce azila oslobodila obaveze plaćanja boravišne takse, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vlada je zadužila Komesarijat za izbeglice i migracije, nadležna ministarstva i lokalne samouprave da sprovedu ovaj zaključak i obezbede neophodan smeštaj tražiocima azila i pruže im krov nad glavom.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

Facebook komentari
Čitaj još:  Zmajevci u Ušću i Studenici

Leave a Reply