Učenici štrajkom podržali nastavnika Ašira Rebronju – VIDEO

Vijesti 2013

Neizvesnost u novopazarskoj školi i dalje raste.
Predmetni profesor Ašir Rebronja, dobio je privremenu zabranu pedagoškog rada od nadležne prosvetne inspekcije.

Njegov slučaj, kažu, trenutno je u procesu i krajnja odluka znaće se ubrzo.
Ašira Rebronju terete roditelji učenika, za kojeg uzgred budi rečeno niko nema niti jednu lepu i normalnu reč, zbog fizičkog kontakta.
Sam nastavnik Rebronja priznaje blag fizički kontakt sa učenikom, ali negira navode i priče koje ovih dana plasiraju mediji u Sandžaku i šire.

Interesantno je da podrška nastavniku Aširu stižu sa svih strana, a da niko osim roditelja nije na strani dečaka koji je optužio Rebronju za nanošenje lakih telesnih povreda.

Za Ašira, osim kolega iz svih mesta sa kojima je radio, dobre reči i zelje imaju svi roditelji čijoj deci je bio razredni ili predmetni nastavnik.
I bivši Aširovi učenici imaju samo reči hvale, na njegovoj su strani, i teško doživljavaju loše stanje u kojem je omiljeni nastavnik zapao.

Svoj ovoj, po broju sudeći, velikoj “armiji” pristalica lika i dela nastavnika Ašira Rebronje, pridružili su se i učenici matične škole u kojoj se incident i dogodio.
Oni su u petak organizovali štrajk podrške svome nastavniku, a reči dece svih uzrasta su naklonjene podršci nastavniku i veličanju njegove ljudskosti i profesionalnosti.

U cilju što skorijeg i pravičnijeg završetka ovog dešavanja, želimo obema stranama puno sreće i pravde, i pozivamo na tolerantnost i ljudskost.

Redakcija SJENICA.com

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

Facebook komentari
Čitaj još:  Sjeničani prebili čoveka i oteli 11.000 Eura

Leave a Reply