U Sjenici otvoren Regionalni centar za razvoj poljoprivrede – VIDEO

Vijesti 2013

Za izgradnju i opremanje ovog centra, Evropska unija i Vlada Švajcarske preko EU PROGRES-a izdvojile su 255.690 evra, Češka agencija za razvoj uložila je 200.000 evra, opština Sjenica 40.000 evra, a Kancelarija Vlade Srbije za razvoj nedovoljno razvijenih područja 45.000 evra.

Prema rečima Mujovića centar raspolaže najsavremenijom laboratorijskom opremom za analizu mleka i mlečnih prerađevina.

Ministar poljoprivrede u Vladi Srbije Dragan Glamočić, koji je predstavnicima ovog centra uručio ključeve od tri terenska vozila, izrazio je spremnost države da pomogne razvoju poljoprivrede i sela u ovom kraju.

„Imate plodno podnevlje i vredne ruke, a sada imate i savremeni centar da vam pomogne u dokazivanju kvaliteta proizvoda“, rekao je Glamočić.

Centar će poljoprivrednicima pružati podršku u primeni novih tehnologija u oblasti poljoprivrede, kontroli i standardizaciji proizvoda, povećanju produktivnosti i obima proizvodnje, što će u dogledno vreme dovesti i do povećanja njihovih prihoda.

Tako će biti pospešena proizvodnja, naročito mleka i mlečnih proizvoda, u više od 200 seoskih domaćinstava. Tokom prve godine rada, u Centru bi trebalo da bude zaposleno 14 radnika.

Otvaranju centra prisustvovali su i ministar Sulejman Ugljanin, gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, kao i predstavnici lokalne vlasti u Sjenici.

(sto plus)

Facebook komentari
Čitaj još:  Senad Mahmutović ostaje državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede

Leave a Reply