SEDA predstavlja Sjenicu na “Biznis sajmu” – VIDEO

Vijesti 2013

Regionalna agencija za razvoj Sandžaka SEDA učestvuje na sajmu Biznis baze i lokalne samouprave koji je održava u Beogradu. Direktor Samir Kačapor prilikom posete ministra za lokalnu samoupravu Igora Mirovića izjavio je danas „da je privlačenje stranih investitora glavni cilj učešća na ovom sajmu“.

Kačapor je kazao da je Novi Pazar grad koji se nalazi u jugozapadnoj Srbiji. „To je grad koji je poznat po džinsu, tekstilnoj ali i obućarskoj industriji. Grad koji ima i razvijenu drvoprerađivačku industriju. Grad Novi Pazar karakteriše činjenica da je na tromeđi i ima mogućnosti trgovine ka Crnoj Gori i Bosni“ rekao je Kaćapor.

Direktor SEDA-e je dodao da im je stalo da Sjenica, Novi Pazar i Tutin prezentuju na ovom sajmu i da pokušaju da privrednicima iz ove regije pronađu dobre partnere. Kako iz zemlje tako i iz inostranstva sa kojima bi privrednici mogli da realizuju projekte.

„SEDA je i ove godine na sajmu biznis baze i lokalne samouprave. Kao što znate ovo je 12 međunarodni sajam i SEDA ove godine pokušava da predstavi na najbolji način opštine Tutin Novi Pazar i Sjenica. SEDA pokriva sve tri opštine i čini sve kako bi dobili što kvalitetnije projekte. Kako bi se na kraju došlo do što većeg zapošljavanja mladih i ljudi kojima je potreban posao“.

Kačapor je zaključio da je SEDA tu i ove godine da bi stranim organizacijama predstavili čime se SEDA bavi i tražili podršku za naše projekte kako od starnih tako i domaćih investitora.
Objedinjeni sajmovi lokalnih samouprava i preduzetništva traju do 29. novembra, a predstaviće se mnogobrojna preduzeća različitih delatnosti, udruženja preduzetnika, klasteri, kao i više od 120 opština i gradova koji će prezentovati svoje privredne, kulturne, turističke i druge potencijale.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

Facebook komentari
Čitaj još:  Preventivna vakcinacija u Sjenici

Leave a Reply