Vrhunska provera kvaliteta mleka u Sjenici

Vijesti 2013

Agrocentar na Pešteru koji će do kraja godine početi da radi, imaće najsavremeniju laboratoriju za ispitivanje mleka i mlečnih proizvoda, koji su velika izvozna šansa ovog kraja

Do kraja godine u Sjenici će početi sa radom Agrocentar koji će posedovati i najsavremeniju laboratoriju za ispitivanje mleka i mlečnih proizvoda. Kako ističe Samir Kačapor, direktor Sandžačke agencije za ravoj (SEDA), u projektovanje i opremanje Agrocentra na Pešteru, koji će imati izuzetan značaj za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i izvoz zdrave hrane, do sada je uloženo oko milion evra.

– Prvu godinu rada finansiraće nas Ambasada Republike Češke u Beogradu, a potom ćemo, nadamo se, moći da se finasiramo od svojih prihoda. Očekujem da će do polovine decembra biti montirana labaratorijska oprema i zaposlen potrebni kadar – kaže Esad Hodžić iz Agrocentra u Sjenici.

Proizvodnja zdrave hrane (mleka, jogurta, sjeničkog sira, mesa i mesnih prerađevina) iz netaknute prirode velika je razvojna i izvozna šansa ne samo Peštera i Sjenice već i cele Srbije. Na Pešteru se uzgaja oko 50.000 ovaca i više od 30.000 grla krupne stoke, a uz relativno mala ulaganja stočni fond bi mogao da se udvostruči.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

Facebook komentari
Čitaj još:  Reportaža o Ursulama

Leave a Reply