Obrazovanje odraslih u Sjenici

Vijesti 2013

Sjenička Osnovna škola “12. decembar” već treću godinu za redom realizuje program obrazovanja odraslih, kroz nastavu koja se odvija u tri ciklusa.

Koordinator projekta Melita Hodžić rekla je radiju Sto plus da će u prvom ciklusu polaznici završiti četiri razreda osnovne škole, dok su ostala četiri razreda raspoređena kroz nastavu u drugom i trećem ciklusu.

“Nakon završene osnovne škole polaznici će pohađati jednu od odabranih stručnih obuka u Tehničkoj školi u Sjenici i steći sertifikate o zanatima za koje se obuče. Ova škola je sve vreme partner u aktivnostima obrazovanja odraslih”, rekla je Hodžićeva.

Ona je dodala da je Naconalna služba za zapošljavanje protekle dve godine plaćala troškove prevoza za polaznike koji putuju na nastavu, kao i mesečnu nadoknadu za vreme trajanja obuke.

Neophodne udžbenike za nastavu polaznici dobijaju u školi, a nastava se odvija svakog radnog dana od 17 i 30 do 20 sati.

Ovaj program počeo je kao projekat Funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih “Druga šansa” , koji su finansirali Evropska unija i Ministarstvo prosvete, a sada je prerastao u redovnu delatnost škole “12. decembar” – osnovno obrazovanje odraslih pri Ministarstvu prosvete.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

izvor:radio100plus

Facebook komentari
Čitaj još:  Izložba "160 godina ugljarstva u Srbiji" predstavljena u Sjenici

Leave a Reply