U Sjenici više prvaka u đačkim klupama

Vijesti 2013

Sjenica – Dok se na nivou Srbije broj đaka, iz godine u godinu smanjuje, u gradskim školama u Sjenici ove godine upisano je više prvaka u odnosu na prošlu.

Zbog povećanog broja prvaka u najstarijoj školi, OŠ ‘’Svetozar Marković’’, formirano je jedno odeljenje više u odnosu na prethodnih nekoliko godina, ukupno četiri, dok u OŠ ‘’12 decembar’’ i ove godine ima pet odeljenja, ali sa dva prvaka više u odnosu na prošlu godinu. Takođe, kako saznajemo iz školskih uprava, zahvaljujući predanom radu pedagoških službi, u đačkim klupama među prvacima u Sjenici ima i više dece romske nacionalnosti.

Pored toga što je školska godina počela na vreme, u školama u sjeničkoj opštini sve je spremno i za nastavu na bosanskom jeziku. Kasne samo udžbenici za peti razred. U obe gradske osnovne škole u prvom i u petom razredu, po jedno odeljenje sluša nastavu na srpskom, dok ostala odeljenja imaju nastavu na bosanskom jeziku. U pomenutim školama ukupno tri učenika bošnjačke nacionalnosti, neće slušati nastavu na bosanskom, već kao i do sada, na srpskom jeziku.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE
Autor: S. Lj.

Facebook komentari
Čitaj još:  Neprohodno do Prijepoljskog sela Karaula

Leave a Reply