Revizija i otpis bibliotečke građe

Vijesti 2013

Direktorka Biblioteke, Edina Hamidović, uporno radi na progresivnom rastu i razvoju funkcionisanja Biblioteke. Pored niza aktivnosti i novina koje je uspela da realizuje po prvi put u istoriji svog postojanja, sada je želela da osveži bibliotečke prostorije i fond.

Na pitanje kako će to realizovati, odgovorila je: „Poštujući moralne i zakonske okvire, revizija i otpis bibliotečke građe su pravi korak za osveženje, kako bibliotečkih prostorija, tako i bibliotečkog fonda. Kada kažem moralni okvir, onda mislim na to da, naši korisnici moraju biti zaštićeni od starih knjiga, koje mogu ugroziti čak i zdravlje čitaoca (npr. alergije, i slično). A kada kažem zakonski okvir, onda mislim na poštovanje bibliotečkih normi, u celini“.

Na postavljeno pitanje da li postoji još nešto što bi direktorka Edina novo uradila, rekla je: „Planova zaista puno imam, moj kolektiv i ja se nećemo smiriti dok barem većinu planova ne ralizujemo, trudićemo se maksimalno. Trenutno bih najviše volela da mladima priuštimo čitaonicu, jer ipak će Sjenica uskoro postati univerzitetski grad, a pritom, naši mladi zaslužuju da imaju tako nešto, uzevši u obzir da imamo puno studenata. Biblioteka sa čitaonicom bi bila idealan spoj, zaista“.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

izvorsjenicars

Facebook komentari
Čitaj još:  Kolektivni sunet u Sjenici - proslava

Leave a Reply