Nevreme u Sjenici pričinilo veliku štetu

Vijesti 2013

Nevreme praćeno kišom i jakim olujnim vetrom izazvalo je izlivanje reka koje su poplavile sela, uništile puteve i mostove na području Sjenice, izjavio je danas predsednik ove opštine Hazbo Mujović.

On je Sto plus radiju rekao da je u nevremenu proteklih dana vodena bujica poplavila atare šest sela i odsekla ih od ostalog dela ove opštine, kao i da je načinjena veća materijalna šteta.

“Šteta iznosi oko 30 miliona dinara. Na području mesne zajednice Duga Poljana, tačnije u selima Hare, Trtovo, Miliće, kao i ostala sela u tom delu su nepristupačna, ali i oko 20 kilometara puta je na tom području neprohodno. Danas je došlo do novog izlivanja vodotokova, tako da su neprohodne deonice regionalnog puta Sjenica- Raždaginja- Buđevo, kao i put ka Kumanici od mesne zajednice Bare. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i radi na sanaciji puteva”, kazao je Mujović.

Iako sanacija pojedinih puteva iziskuje i velika finansijska sredstva, predsednik opštine je ocenio da će se stanje u poplavljenim selima normalizovati u narednih 10 dana.

izvor:radio100plus

Facebook komentari
Čitaj još:  Polaganje male mature u Sjenici

One thought on “Nevreme u Sjenici pričinilo veliku štetu

  • Kada ce te da uradite put za selo Jezero koje pripada m.z. Sjenica sa malim sredstvima omogucili bi ljudima koji zive u ovom selu da lakse zive ne traze oni asvalt nego samo da se malo uravnja i naspe na pojedinim mestima a cetiri kuce u tom selu nemaju nikakav put to znaci da nije ni prokopan ,duzina ovog puta je 2km mozda neki metar vise i zamislite da mestani nose na ledja namirnice u 21. veku.poz…

Leave a Reply