Zlatni Kolašinac

Sport, Vijesti 2013

Najveći uspeh naše atletike na dvoranskim prvenstvima. Atletičar iz Srbije Amir Kolašinac je osvojio zlatnu medalju u bacanju kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu. Drugi je Alić iz BiH, a bronza je pripala Čehu Prašilu. Čestitke premijera Dačića i ministarke Marić.

Asmir Kolasina - www.SJENICA.com

Kolašinac je u finalu, u četvrtoj seriji bacio pobedonosni hitac od 20,62 mertara, mada bi mu i onaj iz druge serije od 20.60 metara bio dovoljan za trijumf. Ovo je njegov najbolji rezultat sezone.

Na drugo mesto se plasirao Hamza Alić iz Bosne i Hercegovine sa od 20,34 metra, a treće mesto i bronzanu medalju osvojo je Čeh Ladislav Prašil hicem od 20,29 metara.

Čitaj još:  Milanku Petroviću plaketa Sjenice

Današnja medalja je najveći uspeh atletičara iz Srbije na dvoranskim prvenstvima.

Čestitka premijera Dačića
“Čestitam Vam na osvajanju zlatne medalje, doneli ste prvo odličje našoj zemlji na prvenstvu u Švedskoj. Srbija je ponosna na Vas, jer postizanjem ovog uspeha vraćate staru slavu srpskoj atletici, navodi se u čestitki premijera Srbije.

Ministarka sporta čestitala Kolašincu
“Svojim izvanrednim rezultatom doneli ste Srbiji prvu medalju na šampionatima Starog kontinenta u dvorani i verujem da Vaše zlatno odličije označava nastavak duge i slavne tradicije naše atletike”, navodi se u saopštenju ministarke Marić.

Čitaj još:  Poreklo Đinđića - VIDEO

Asmir Kolašinac - 2013 - www.SJENICA.com

Facebook komentari

Leave a Reply