Sjeničani maltretirani u Crnoj Gori

Vijesti 2012

Ženu terete da je prebila karatistu

Iz Osnovnog tužilaštva u Baru, Mukelejfa je dobila optužni predlog kojim se tereti da je 25. avgusta u naselju Šušanj nanijela lake tjelesne povrede Jozu Daboviću


Mukelejfa branila supruga: Jusen nakon napada (Foto: Privatna arhiva)

Umjesto da se u Baru odmorimo, napadnuti smo i pretučeni, a vrhunac svega je što smo još i krivično optuženi, kazao je “Vijestima” Jusen Jusenović iz Sjenice, koji je sa suprugom Mukelejfom boravio na crnogorskom primorju.

Iz Osnovnog tužilaštva u Baru, Mukelejfa je dobila optužni predlog kojim se tereti da je 25. avgusta u naselju Šušanj nanijela lake tjelesne povrede Jozu Daboviću iz Bara. Optužnim predlogom, po istom slučaju, Jozov otac Milenko tereti se da je toga dana nanio lake tjelesne povrede Jusenu Jusenoviću, Mukelejfinom suprugu.

“To je bilo rano jutro, taman smo došli u Šušanj. Išli smo šetalištem uz plažu, svi su nam na ulici nudili smještaj, pa i taj Milenko. Zahvalili smo se, rekavši da smo već rezervisali i produžili.Počeo je da nam dobacuje, pitao nas je gdje idemo, a kada smo mu rekli da idemo na plažu, on naljutio i pozvao telefonom sinove koji su ubrzo došli. Potom su zajedno, palicama i metalnim boksom, napali mog supruga”.

Čitaj još:  U Sjenici prvi sneg - VIDEO

“Oborili su ga na zemlju i udarali ga dok je ležao u krvi. Pokušala sam jednog od njih da sklonim od mog bespomoćnog supruga, odbacio me je, u tom guranju sam ga ugrizla, nakon čega su oni pobjegli”, kazala je Mukelejfa.

Rekla je da je kasnije saznala da je taj mladić, koga je ugrizla, reprezentativac Crne Gore u karateu.

“Želimo pravdu i tražimo da zakon bude jednak za sve. O ovome smo obavijestili i ombudsmana i Konzulat Srbije u Podgorici”

“Kada pročitate ovaj optužni predlog, ispada da sam ja, žena od 45 godina, pretukla karate reprezentativca od 24 godine. Smiješno. Zamjeram policiji što su mog supruga, koji je nakon ovakvog napada bio u veoma teškom stanju, umjesto da odvedu u bolnicu, držali dugo u zgradi policije da da izjavu, dok su napadači mirno čekali napolju. To sam rekla i načelniku barske policije sa kojim smo se kasnije sreli”, istakla je Mukelejfa.

Njen suprug je rekao da su takvim optužnim predlogom izjednačene njegove i povrede napadača.

“Imao sam 12 konaca na glavi, povrede nanijete tvrdim predmetom, a oni ogrebotine”, kazao je Jusen.

Čitaj još:  Oglas: Legendarni kafić "VaVaZu" (Baćo) se prodaje

Jusenovići tvrde da im je od branioca druge strane upućen predlog za nagodbu koji su odbili.

“Želimo pravdu i tražimo da zakon bude jednak za sve. O ovome smo obavijestili i ombudsmana i Konzulat Srbije u Podgorici”, vele Jusenovići.

Sudija Osnovnog suda Bar Ljiljana Joković, koja sudi u tom predmetu, potvrdila je „Vijestima“ da osnovni tužilac u Baru optužnim predlogom tereti Makelejfu Mahmutović-Jusenović i Milenka Dabovića za nanošenje lakih tjelesnih povreda.

“Pretres je zakazan za 17. decembar, Sud će utvrditi sve okolnosti i nakon toga donijeti presudu”, rekla je sudija Joković.

izvor:vijesti.me
__________________

Facebook komentari

Leave a Reply