Tehnička speleološka obuka Zmajevaca

Video, Vijesti 2012

Sve viša zainteresovanost za ovo udruženje i njihov rad, navela ih je da polako proširuju svoja delovanja i mogućnosti a samim ti i sposobnosti.
Posle niza uspešno izvedenih poseta i akcija po najstrmijim terenima u okolini i Srbiji, Zmajevcni su imali i jednu internacionalu u Grckoj na Olimpu.
Poučeni dešavanjima iz svih svojih misija, došli su na ideju da što bolje obuče i pripreme svoje članostvo za bavljenje ovim vidom aktivnosti. Poznati sjenički biznismen, i čovek koji ne žali za svoju Sjenicu, Enver Eco Muhović, koji je i sam svojevremeno se aktivno i profesionalno bavio planinarenjem, donirao je najsavremeniju opremu za sjeničke planinare i speleologe. Opremu će koristiti svi zainteresovani a kurs vodi predsednik ovog udruzenja, inače i sam aktivni i profesionalni speleolog i planinar, Reuf Hodzić.
U doba kada se teži, sa mrtve tačke, pokrenuti sjenički turizam, jedna od najboljih ponuda su sjeničke okoline i pećine kojima raspolaze. Poznato je da u takvim situacijama posetiocima često zatreba pomoc stručnih lica, te će ovako obučeni Zmajevci moći da pruže profesionalne usluge kao što to rade gorske službe za spašavanje. Instruktor Reuf je već započeo sa pripremama i treninzima a kako to izgleda možete pogledati u videu koji smo pripremili za vas.

Čitaj još:  Počela obuka gerontodomaćica u Sjenici

Facebook komentari

Leave a Reply