Stručno usavršavanje nastavnika i osavremenjivanje nastave

Sjenica vesti, Vijesti 2012

OŠ Branko Radičević, uz podršku ministarstva inostranih poslova Finske

Nakon što su stručni kolegijumi utvrdili da je obrazovanje nedovoljno usmereno primeni savremenih didaktičkih sredstava i interaktivnim metodama nastave, u skladu sa konceptom održivog razvoja OŠ ‘’Branko Radičević’’ iz Štavlja, kod Sjenice, osmislila je Projekat obuke nastavnog kadra kroz uvođenje savremenih metoda, oblika i nastavnih sredstava. Takav projekat u okviru kojeg će se realizovati serija od sedam seminara, finansira Ministarstvo inostranih poslova Finske, a implementira ga Regionalni centar za životnu sredinu.

Prvi u nizu seminara održan je ovih dana u OŠ ‘’Branko Radičević’’ u Štavlju. Pored nastavnog kadra pomenute škole, u seminaru su učestvovali i nastavnici iz partnerske, komšijske škole ‘’Bratstvo – jedinstvo’’ iz Duge Poljane, a gosti su bili profesori Sjeničke gimnazije. Na seminaru je bilo reči o savremenim metodama koje se ne odnose samo na pripremanje već i na sam proces planiranja nastave, prateći pravilnike o novim stručnim kompetencijama nastavnika. ‘’Naša škola je predložila i dobila projekat, kako bi nastava u osnovnim a i srednjim školama u našoj opštini dobila još bolji efekat, kada su u pitanju deca a i nastavnici. Cilj nam je da doprinesemo jačanju kapaciteta škola i očekujemo da se nakon ovakve obuke, nivo znanja naših učenika poveća za oko 20 odsto’’, rekao je direktor OŠ ‘’Branko Radičević’’ u Štavlju Rade Rakonjac.

Čitaj još:  Požar u kafeu "5" (petica)

– Cenim da je ovo veoma dobar seminar, jer je stručno usavršavanje stalni posao zaposlenih u obrazovanju’’, izjavio je Murat Baždarević, direktor gimnazije ‘’Jezdimir Lović’’ u Sjenici. Seminar u okviru kojeg će, pored usavršenih znanja, učesnici dobiti i propisane neophodne bodove za zaposlene u obrazovanju, realizovaće se do 31. marta naredne godine.

Čitaj još:  Jedna povreda izbornog procesa u Sjenici

Autor: S. Lj.

Facebook komentari

Leave a Reply