Senad Mahmutović postavljen za državnog sekretara na predlog SDA Sandžaka

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Vijesti 2012
Senad Mahmutović - www.SJENICA.com
Senad Mahmutović

Vlada Republike Srbije je na jučerašnjoj sjednici na prijedlog Stranke demokratske akcije Sandžaka postavila Senada Mahmutovića diplomiranog ekonomistu iz Sjenice za državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Senad Mahmutović rođen je 21.01.1972. godine u Sjenici. U rodnom gradu završio je osnovnu i srednju školu. Zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Prištini. Poslediplomsko usavršavanje sticao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu kao i Evropskom centru za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija u Beogradu.
U opštinskoj upravi Opštine Sjenice zaposlen je od 2001. Godine. Uspešno je obavljao mnoge odgovorne funkcije, Pomoćnika predsednika opštine Sjenica za investicije i razvoj, Predsednika Skupštine opštine Sjenica.

Postavljenje Senada Mahmutovića na mjesto državnog sekretara je ispunjenje sporazuma o postavljenjima četiri državna sekretara koliko će Vlada postaviti u narednom periodu na prijedlog SDA Sandžaka.
Napominjemo da će primarna djelatnost državnih sekretara postavljenih na prijedlog Stranke demokratske akcije Sandžaka pored maksimalne integracije Bošnjaka, odnosno njihovg delotvornog učešća u javnom životu, bit i da se bave problematikom nerazvijenih opština i da sve svoje snage ulože da otvore vrata predsejdnicima nerazvijenih opština i smanje distancu između tih opština i Vlade Srbije.

Čitaj još:  Predizborni skup SDA Sandžaka u Kladnici

Senad Mahmutović je jedan od osnivača Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici, Regionalnog poljoprivrednog sajma u Sjenici. U celokupnom svom dosadašnjem radu i javnom angažmanu pokazao je izuzetnu stručnost, veliko znanje, dobre organizacione sposobnosti. Saradnik je velikog broja domaćih i međunarodnih organizacija (SKGO, UNDP; USAID, FAO, PROGRESS..) konsultant za mnoge poljoprivredne i razvojne projekte na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.

Član je Stranke demokratske akcije Sandžka od njenog osnivanja. U svojom političkoj karijeri obavljao je značajne funkcije u asocijacije mladih, funkciju portparola Stranke demokratske akcije Sandžaka. Trenutno na funkciji člana Glavnog odbora, Predsednika odbora za budžet i finansije Stranke demokratske akcije Sandžaka i Potpredsednik Opštinskog odbora Stranke za Sjenicu.

Facebook komentari

Leave a Reply