Dom kulture u Sjenici konačno otvoren (Video)

Sjenica vesti, Video, Vijesti 2012

Sjenica.com

Predsednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin i predsednik turske Agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA) Serdar Čam svečano su u Sjenici otvorili novu zgradu Doma kulture (Bioskop) čija je izgradnja započeta još pre tri decenije. Iako su se u poslednjih sedam godina odvijali povremeni radovi, tek je na inicijativu Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije i ulaganje turske razvojne agencije od 270.000 evra završena ova ustanova u kojoj će sada delovati dva sjenička kulturno-umetnička društva i jedno amatersko pozorište.

„Uz veliku zahvalnost turskoj razvojnoj agenciji na ovoj pomoći, uveren sam da je ovo dokaz da država i u trenucima krize uspeva da iznađe način da pomogne svojim najnerazvijenijim područjima“ izajvio je predsjednik Ugljanin na otvaranju i najavio nastavak saradnje sa agencijom TIKA u ostalih 46 nedovoljno razvijenih opština Srbije u kojima živi milion građana Srbije.
„Sjenica je područje nedirnute prirode i nadaleko čuvenih prehrambenih proizvoda, i ulaganje u održivi razvoj ovog kraja je osnova našeg plana da od Srbije napravimo veliki agroindustrijski kompleks i poželjnu turističku destinaciju“ – zakljucio je predsjednik Ugljanin.

Čitaj još:  Počeli su putevi po Pešteri da se čiste (Video)

Facebook komentari

4 comments

  • Slično kao kada bi neko za radio stanicu rekao televizija. Ono je bioskopska sala a ne dom kulture, Dom kulture jeste započet prije 3 decenije ali još uvijek stoje samo njegove zidine (i nalazi se na različitoj lokaciji od bioskopa), dok je bioskop radio do 2004 godine i prestao sa radom zbog opasnosti od urušavanja a sada je samo adaptiran i može ponovo početi sa radom. A to znači da Sjenica još uvijek nema dom kulture !

  • “Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije i ulaganje turske razvojne agencije od 270.000 evra završena ova ustanova u kojoj će sada delovati dva sjenička kulturno-umetnička društva i jedno amatersko pozorište.”
    270.000 evra, pa malo li je , neko se ovde dobro omrsio , za te pare mogli ste da izgradite nov dom kulture iz temelja… :)

Leave a Reply