Sulejman Ugljanin

Sulejman Ugljanin posetio Sjenicu

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Vijesti 2012

Sulejman UgljaninJuče je u okviru posjete sandžačkim opštinama, ministar u Vladi Srbije, dr Sulejman Ugljanin je posjetio i Sjenicu. U okviru ovog radnog sastanka na kome su učestvovali predstavnici vlasti opština Sjenica, Novi Pazar i Tutin, predstavnici vlasti opštine Sjenica su istakli ključne probleme sa kojima se ova opština suočava, te na taj način uputili prijedlog i molbu ministru Ugljaninu kako bi se što prije realizovali svi ti projekti i na taj način obezbijedio što bolji prosperitet ove opštine.

Na početku sastanka, prisutnima se obratio predsjednik opštine Sjenica, Hazbo Mujović koji je ministra, ali i ostale prisutne upoznao sa novom strukturom vlasti opštine Sjenica, te istakao da je fokus sastanka da se istakne gorući problem opštine Sjenica, realizacija projekata koji se tiču razvoja turizma i poljoprivrede u ovoj opštini.

Zamjenik predsjednika opštine Sjenica , Muriz Turković, je uputio molbu ministru Ugljaninu i istakao da će molba biti poslana i u pisanoj formi, a koja će se ticati obezbjeđivanja žitarica za stočnu hranu, odnosno obezbjeđivanje stočne hrane tokom zimskih mjeseci. Dodao je također, da se akcent treba staviti i na razvoj turizma, odnosno razvoj rezervata Uvac.

Dr Meho Mahmutović, gradonačelnik Novog Pazara, je istakao da je ovakva posjeta izuzetno lijepa prilika da se ministar Ugljanin upozna sa sandžačkim opštinama i problemima koje ove opštine imaju. Također, napomenuo je da se međuopštinaska pitanja, koja se tiču razvoja poljoprivrede u ovim krajevima kao i zajednički projekti, izgradnja magistralnog puta Novi Pazar – Sjenica, trebaju zajedničkim snagama i na što bolji i efikasniji način realizirati.
Projekti Ibarsko – limska inicijativa , koja se oslanjaju na Dunavsku inicijativu, a koja u sebi sadrži preko 100 srodnih projekata, kao i što bolje povezivanje Sjenice i Tutina sa Novim Pazarom su ključni projekti koje treba realizirati u što skorije vrijeme, su pitanja na koje je minstru uputio predsjednik opštine Tutin, Šemsudin Kučević .

Čitaj još:  Vlada Srbije i dozvola za izgradnju termoelektrane u Štavlju

Na početku svog obraćanja, ministar u Vladi Srbije, dr Sulejman Ugljanin, je svim prisutnim čestitao Bajram, te poželio toplu dobrodošlicu, istakavši da predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačič i Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić imaju izuzetno pozitivan stav prema Bošnjacima u Srbiji. Ministar Ugljaninje je dodao da je koaliciona vlast, i to upravo ona koaliciona vlast koja vlada u sandžačkim opštinama, pa i u Sjenici, je najveća sreća koja može biti još produktivnija i snažnija ukoliko se jasno definišu svi zajednički strateški ciljevi. Uputivši apel čelnim ljudima opštine Sjenica, da sve goruće probleme, kao i prijedloge za realizaciju projekata „stave na papir“, te dao riječ da će se lično zalagati da se sve sandžačke opštine što bolje razviju.
Ministar Ugljanin je više puta tokom razgovora sa čelnim ljudima ove sandžačke opštine napomenuo da sva pitanja i probleme rješava i da će rješavati isključivo u saradnji i dogovoru sa ministrom Rasimom Ljajićem.

Čitaj još:  Omaha u vrelima sjeničkim (Video)

Istakavši da sandžačke opštine imaju vrlo kompetentne ljude, koji kao takvi sa dobrom koordinacijom, a uz njegovu podršku mogu puno učiniti za svoju opštinu, te dodao, da je opština Sjenica odnedavno oplemenjena sa državnim sekretarom, Muhedinom Fijuljanin za državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, te se očekuje da će Senad Mahmutović, kandidat za državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u narednom periodu biti postavljen na ovu poziciju, što će umnogome učiniti da upravo ovaj kraj krene pravim putem, putem boljeg razvoja i prosperiteta.
Na samom kraju ovog sastanka, ministar Ugljanin je poručio svim prisutnima da daju svoj maksimum u zalaganju za svoju opštinu, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju, jer samo zajedničkim radom i donošenjem i definisanjem zajedničkih strateških ciljeva, Sjenica, ali i druge opštine mogu postići zavidan uspjeh.

Facebook komentari

Leave a Reply