Asfaltirana ulica Ive Lole Ribara

Vijesti 2012

Sjenica – U Sjenici je asfaltirana još jedna ulica. Riječ je o ulici Ive Lole Ribara, inače jednoj od najstarijih ulica u ovom gradu. Asfalt je stavljen na dužini od 400m.

Kako su istakli čelni ljudi ove opštine, sva predizborna obećanja se ispunjavaju, te kako je i obećano, aktivno se nastavlja sa asfaltiranjem svih ulica u gradu. Prema riječima predsjednika opštinbe Sjenica, Hazba Mujovića, po završetku asfaltiranja ulica u gradu, počeće se sa asfaltiranjem i ulica u prigradskim naseljima.

Zamjenik predsjednika opštine Sjenica, Muriz Turković je istakao da očekuje da će do jeseni sve ulice biti asfaltirane, obzirom da se završava tender za tri najduže ulice koje su neasfaltirane, i to: ulica od Elektro Rasa do stočne pijace, potom ulica od gradskog obdaništa do Lenjinove ulice i ulica koja ide prema Lopižama do mosta na rijeci Uvac.

Čitaj još:  NVO prikupile i dostavile pomoć azilantima u Sjenici

Direktor Direkcije za urbanizam, projektovanje i izgradnju Sjenica, Elvis Bihorac je istakao da ova Direkcija po prvi put učestvuje u izgradnji i asfaltiranju ulica u gradu, te da su upravo oni obavili sve pripremne radove.

Mještanin ove ulice, Simo Pajević, inače mještanin jedne od nastarijih ulica u gradu se zahvalio gradskim vlastima koji su, kako je istakao, održali svoja predizborna obećanja i u datom roku asfaltirali ovu ulicu.

Kako je najavljeno iz Uprave grada Sjenica, aktivno asfaltiranje ulica u ovom gradu će biti nastavljeno i u narednom periodu.

Čitaj još:  Podela Kurbana - Omladinski džemat Sjenice

(Irma Hodžić)

Facebook komentari

Leave a Reply