Večeras boksuje Muamer Hukić (VIDEO)

Sport, Vijesti 2012

Drugi deo bokserskog rata zvezda sa nestrpljenjem iščekuje cela bokserska javnost.

Muamer Hukic - Marko Huck - www.SJENICA.com

Šampion planete, Muamer Hukić, po drugi put će ukrstiti rukavice sa Olavalom-Kriptonajtom-Olom Afolabijem. Prvi sudar njih dvojice,dogodio se 5.decembra 2009. u Ludvigsburgu. Slavio je tada naš šampion jednoglasnom odlukom arbitara,posle iscrpljujuće borbe svih 12 rundi. Hukiću će ovo biti obavezna odbrana trona u WBO asocijaciji. Pojas u svom vlasništvu Muamer drži skoro pune tri godine,devet puta je uspešno odolevao naletima izazivača.Prvi od njih,upravo je bio Afolabi.I jedan i drugi su uoči subotnjeg megdana u jedno sigurni.Biće pakleno,još paklenije,nego prvi put i uvereni su u trijumf.

Dok tamnoputi Nigerijac, sklon provokacijama poručuje:

„Neće mu pomoći ni pištolj da me pobedi“, Muamer hladnokrvno kaže:

„Iskreno,ne opterećujem se previše rivalima.Daću,kao i uvek svoj maksimum.Pucaće sa svih strana,to je sigurno“. On je dodao da i dalje želi da se bori protiv braće Kličko i pozvao ih na predstojeći duel sa Afolabijem. Sem njih dvojice, u fokusu će biti i treneri. Afolabi je pod okriljem Frica Zdunjeka,dok o Hukiću brigu poodavno vodi Uli Vegner.

Čitaj još:  Hukić čestitao Kolašincu na obaranju državnog rekorda

Marco Huck - www.FOLKOTEKA.com

Prijatelji jesu,ali ipak rivalstvo je prisutno i među starim bokserskim vukovima. Ko će koga nadmudriti pokazaće se u subotu,od 22:55 na ringu u nemačkom gradu Erfurtu.

Inače,Hukiću će ovo biti 37.profi-meč. Do sada je uknjižio 35 pobeda i samo dva poraza. Onaj poslednji,pod misterioznim okolnostima od Rusa Aleksandra Povetkina,u pohodu na tron među kolosima. Izazivač,Olavale-Ola Afolabi,poreklom Nigerijac, rođen je u Londonu,ali živi „preko velike bare“, u Los Anđelesu.U 24 borbe,nanizao je 19 pobeda (devet nokautom),tri puta je boksovao nerešeno a u dva navrata izašao sa ringa kao gubitnik. Bije ga glas da je veoma harizmatičan,sklon provokacijama uoči svakog ulaska u ring.

Inače, za drugi „bliski susret“ sa Hukićem,izborio se tako što je u eliminacionom meču savladao Rusa,Valerija Brudova.

Već je poznato i ko će biti zadužen za pravdu na ringu i oko njega u meču: Hukić-Afolabi. Među konopcima će biti američki sudija, Robert Bird. Za bodovanje su zaduženi: Ingo Barabas (Nemačka), Paul Tomas (Velika Britanija) i Portorikanac Nelson Vaskez. Supervizor ispred WBO asocijacije,biće legendarni Ištvan Ko-Ko- (Kobra) Kovač,iz Mađarske. Dakle,odbrojavanje počinje, rat nerava između dvojice glavnih protagonista je davno počeo. U njemu,što je bilo i zaočekivati,prednjači izazivač. Šampion je „prihvatio igru“,a nema tog ljubitelja boksa u Sandžaku koji nije uveren u njegov trijumf.

Čitaj još:  Milanko, hvala ti za sve. Sjenica je ponosna na tebe!

„Pucaće sa svih strana“, metaforično je najavio naš šampion, što nagoveštava da će okršaj biti žestok. Po svemu sudeći, sledi epizoda broj dva „Razbijanja Kriptonajta“…

Komentarišite sa nama na ovu temu, na forumu

Facebook komentari

Leave a Reply