Sanel Papić pobedio u Švajcarskoj (VIDEO)

Sjenica vesti, Sport

Na box meču koji je odigran 21. aprila u švajcarskom gradu Churu sandžački bombarder Sanel Papić iz Sjenice ostvario je trinaestu uzastopnu pobjedu u kruzer kategoriji verzije IBF.

Sanel je na meču pobjedio boksera iz Srbije Dragana Bajaka klasičnim nokautom u prvoj rundi pred velikim brojem gledalaca. Meču su prisustvovali i predstavnici Zajednice sandžačke dijaspore koji su Sanelovi sponzori, kao i članovi džemata Wetzikon koji su svim srcem navijali i davali podršku Papiću.

Ovaj sandžački ambasador sporta svoj sljedeći meč boksuje 23. juna u Frankfurtu gdje će se boriti za titulu evropskog šampiona u IBF verziji.

Ova pobjeda ga dovela bliže svom snu i narednom cilju, a to je da postanem evropski šampion u teškoj kategoriji IBF-a. Sanel će titulu šampiona Evrope pokušati da osvoji 23. juna u njemačkom gradu Frankfurtu. Prije toga gledaoci lijepog boksa moći da vide Sanela Papića i u Sarajevu, 2. juna, gdje će u organizaciji Adnana Redžovića i Adnana Ćatića (Feliksa Sturma) održati njegova borba.

Čitaj još:  Pojavio se snimak kada je Turkinja zadobila smrtonosni udarac (Video)

Na pitanje da li je borba bila laka, odgovorio je:

– Publici se možda učinilo da je poslije tako brze pobjede borba bila laka, ali nije. Bilo je tu velike igre i borbe nerava. Protivnik je izrazito bio težak. Ali ja sam se spremao i fizički i psihički za ovu borbu i šta reći osim da sam sretan kada svojoj publici poklonim ovako zadovoljstvo i još jednu pobjedu.

Čitaj još:  Dečaci iz Sjenice Facebook zamenili sankama za sneg (Video)

Facebook komentari

Leave a Reply