Opštinska izborna komisija Sjenice potvrdila kandidature devet izbornih lista

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Vijesti 2012

NPS odustao od podrške BDZ-u

Odustali smo od podrške listi ‘’Sve zajedno BDZ – Emir Elfić’’, u momentu kandidovanja ove liste kao manjinske, izjavio je lider Narodnog pokreta Sandžaka Džemail Suljević. ‘’Tim činom kandidati BDZ svojevoljno su priznali da su manjina. To je osnovni razlog što smo promijenili odluku i rešili da ipak na izbore izađemo samostalno’’, kazao je Suljević. Na pitanje kako komentariše kandidaturu muftije Muamera Zukorlića za predsednika države Suljević je odgovorio da je „mogao da se kandiduje neko drugi a ne hodža“.

Pored do sada potvrđenih kandidatura devet izbornih lista, očekuje se da Opštinskoj izbornoj komisiji Sjenice osim Narodnog pokreta Sandžaka listu odborničkih kandidata preda i Nova Srbija. Predsednik OO Nove Srbije i prvi odbornički kandidat te liste u Sjenici Momir Kovačević, potvrdio je za naš list da će ta lista poslednja predati kandidaturu u ovoj opštini. ‘’Voleo bih da predamo kandidaturu, na svečan način u ponedeljak, drugog dana Vaskrsa, ali čekačemo da budemo poslednji na glasačkom listiću’’, rekao je Kovačević.
Glasački listić za predstojeće lokalne izbore u Sjenici trebalo bi da ima jedanaest izbornih opcija. Prema do sada utvrđenom redosledu izbornih lista, čije je kandidature potvrdila Opštinska izborna komisija, pod brojem jedan biće lista ‘’Za Sjenicu SDP, DS, LDP – Muriz Turković’’ sa 39 odborničkih kandidata; na poziciji broj dva biće ‘’Srpska napredna stranka – Tomislav Nikolić’’ (14 odbornika); treća je’’Sandžačka narodna partija – Mirsad Đerlek’’ (39 odbornika), četvrta ‘’Stranka demokratske akcije Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin’’ (39 odbornika); broj pet biće ‘’Ujedinjeni regioni Srbije – Mlađan Dinkić’’ (15 odbornika); šest ‘’Sve zajedno BDZ – Emir Elfić’’ (39 odbornika); sedam ‘’SPS i PUPS’’ (14 odbornika); osam ‘’GG Samostalna SDA za Sjenicu – Nusret Nuhović’’(32 odbornika); i na devetom mestu sa 13 odborničkih kandidata koalicija ‘’Zajedno DSS – SRS’’.

Čitaj još:  U Sjenici održana izložba fotografija autora Nedžiba Vučelja (Video)

Autor: S.Ljajić

Izvor: SJENICA.com forum (diskutujte sa nama na ovu temu, na forumu)

Facebook komentari

Leave a Reply