fahira fazlic serbia - Sjenica

Sjeničanka Fahira Fazlić osvojila zlato u Beogradu

Arhiva Vijesti 2010, Sport

Prva karate reprezentativka Srbije iz Sjenice, Fahira Fazlić, na Internacionalnom turniru ”Beogradski pobednik” proteklog vikenda je, u borbama u ženskoj juniorskoj konkurenciji do 48 kilograma, osvojila prvo mesto i zlatnu medalja.
fahira fazlic serbia - Sjenica

Na ovom turniru je učestvovalo preko hiljadu takmičara iz 104 kluba iz zemlje i inostranstva. Odmah po povratku iz Beograda, kao sjenička pobednica, ona je nastavila da se priprema za predstojeća takmičenja koja je očekuju, a sa posebnom pažnjom za karate turnir ”Sjenica open 2010.”, koji će se 17.oktobra, deset dana pred početak Svetskog karate prvenstva u Beogradu, prvi put održati u Sjenici. Pored domaćih klubova, učešće na ovom takmičenju potvrdili su i karate klubovi iz Hrvatske, Makedonije, BiH, i Crne Gore.

Čitaj još:  I Sjeničani za okruglim stolom u Beogradu!

Ambiciozna i uspešna mlada sjenička karatistkinja, Fahira Fazlić, svoj najnoviji trofej doživljava, samo kao još jedan u nizu, koji, kako kaže, ostaje u arhivi kluba, a ona vredno nastavlja da se priprema za nove pobede. Kako ističe predsednik i trener KK ”Sjenica”, Meaz Zenović, takav trofej za klub mnogo znači, pogotovu kada se ima u vidu da je osvojen na Internacionalnom turniru, koji prevazilazi granice, ne samo balkanskih, već i evropskih zemalja. Pored reprezentacije Srbije i ostalih republika bivše Jugoslavije, na ovom takmičenju, uoči Svetskog prvenstva u Beogradu, odmerile su snage i reprezentacije Mađarske, Slovačke, Rumunije Bugarske, ali i Francuske, Italije, Rusije, pa čak i Irana.

Facebook komentari

Leave a Reply